Almanacka

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-28 / 20:05:10

Min almanacka jag köpte förra veckan var en sån som man kan göra sin egna desing på. Eftersom T är expert på att teckna fick han i uppdrag av mig att göra min design.

Såhär fint blev det! Tack älskade T




Kungligt bröllop imorgon!

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-28 / 11:01:21
Imorgon blir det ju kungligt bröllop som verkligen inte får missas! När Victoria och Daniel gifte sig var ju jag och T i Danmark och missade allting. På färjan hem lyckades jag få en glimt av Victorias klänning i någon skvallerblaska. Men nu bannemej ska jag sitta bänkad framför teven. Klockan 12.00 skulle Kate anlända till kyrkan och därmed börjar själva bröllopet. Spännande ska det bli! :)

Idag ska dessa skor invigas:




Sol och sommar

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-28 / 10:09:27
God morgon!

Ser ut att bli en underbar dag idag. Hade hellre legat ute och solat än bege mig till Uni för seminarie i eftermiddag, men när det ändå är så få dagar i skolan ska jag inte klaga!

Något som absolut inte är skoj är att beställa hem dyr kurslitteratur. Nästan tusenlappen gick det på och därmed blir det ingen klippning för mig imorgon som planerat. Lite surt, men jag får slänga i en toning så ska det nog bli rätt fräscht ändå :)

Jag och T har planerat Valborg så smått. Här på Älvgatan blir det med all säkerhet en hel del fylla i och med firandet, och det vet jag inte om jag känner för (Haha, till och med Schäfermannen ska vara med!) Så vi har helt enkelt planerat att sova i stugan för första gången i år. Kanske grilla lite, mysa framför brasan, promenera... Så vill jag ha en Valborg :)


Cognitive Psychology

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-27 / 13:09:09
Hej!

Idag måste bli en ordentlig pluggdag. Jag och T var ute på en powerwalk imorse och efter duschen hoppade jag i nattlinnet igen och tänker därmed inte lämna Kojan förän jag fått skrivit ett par sidor på tentan och kollat igenom seminariet inför imorgon :)


Making Dinner

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-26 / 17:37:02
Här lagas det middag!




Vanilj och äpple

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-26 / 17:15:18
Hejsan!

Idag kom regnet i alla fall ;) Det kan ju tydligen inte vara soligt för många dagar i streck...

Jag och T var ute i spåret och joggade förut. Huvudet kändes tungt och allt var motigt, men tidtagaruret visade något annat! Nästan en hel minut snabbare trots att jag höll på att dö i alla backar! 2,5 km= 17,49 min.


Införskaffade lite peeling idag. Doftade underbart och förpackningen är så himla fin! :)






PW

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-25 / 13:04:21
"När kommer regnet?" tänkte jag imorse när jag vaknade. Tydligen inte idag i alla fall. Att solen alltid skiner i Karlstad är en myt som jag upptäckte inte stämde långt innan jag flyttade hit!

En powerwalk är nyss gjord och jag var verkligen inte ensam uppe i spåret idag! Mötte säkert 8-9 personer som också var ute efter lite middagsmotion :)


Tattoologist

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-25 / 11:33:08
Jag tittar runt inne på Tattoologist.com och drömmer mig bort.... 

 






Vackert!...

Härliga sol

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-24 / 21:06:33
Dagen har delvis spenderats på en filt på bryggan vid Stugan. Himla varmt och skönt! Nästan så att man blir sugen på att ta sig ett dopp i det blå, men nej, det får vänta för badkrukan!

Nu blir det soffläge framför teven!


Påskafton hos T

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-23 / 13:31:44
Hejsan!
Jag och T började denna Påskafton med en tur i joggingspåret. Två sekunder snabbare än igår sprang jag, bra för att vara vara morgon då min hjärna inte är intsälld på sånt där den tiden på dygnet. 2,5= 18.38 min.

Efter dusch gick vi hem till T där jag nu sitter och knappar på datorn. Vid 17 kommer övriga familjen och då vankas det påskmat och min cheescake till efterrätt, mumma!
Jag har för övrigt fått T att ladda hem filmen "Himlen är oskyldigt blå", har länge velat se den! :)
Idag påväg hem till T i det fina vädret

Långfredag

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-22 / 18:25:28
Underbart solig dag! T kom och hämtade upp mig med Porschen och några fåtal meter från hans hus pajar den... Kopplingen ville tydligen inte samarbeta, typiskt!

Vi tog en sväng till Stugan förut också, har inte varit där sen i vintras. Nu har det kommit upp mängder med vitsippor, så fint!

Nu blir det en promenad i det fina kvällsvädret! :)










Hallon

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-22 / 12:41:07

Bakning har stått på schemat i Kojan idag. Cheescake blev det närmare bestämt, rolig att göra och ännu roligare att baka till andra än till en själv :)

Receptet kommer från Leila Lindholms bok "One more slice".






Pust!

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-21 / 17:50:54
18:40 min stannade tidtagaruret på idag, hela 28 sekunder snabbare än igår, haha! :) det går sakta men säkert framåt med andra ord.

På hemvägen mötte jag en man utan ben som cyklade. Slå den ni!



Maxi

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-21 / 15:52:41
Dagen har än så länge bestått av shopping på Maxi med Mia och Jenni. Kan ju säga att vi verkligen inte var ensamma på Maxi, trots att klockan var runt 12 hade ungefär halva Karlstad planerat att åka dit samtidigt som oss.... Men med påskhelg och löning får man väl räkna med det :)

Om jag är lika pepp på att ta en joggingtur efter att jag pluggat lite kognition blir det nog en sväng. Nu hoppas vi på att det går snabbare denna gång!


För övrigt; världens bästaste handkräm!


Studio 54

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-20 / 19:58:09
Favorittéet från Öret ;)

Nu blir det soffläge framför Sveriges Mästerkock. Hoppas att den unga tjejen vinner!






I will run until my feet no longer run

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-20 / 17:35:17
Pust!

Jag har just provat att ta en joggingtur i Jakobsbergsspåret här i Sommarro. Precis lika många, om inte fler, mördarbackar som på Skutberget kan man ju säga... Jag hade ingen aning om hur lång slingan som jag sprang runt var förrän jag kom dödstrött till tavlan där det står hur långa rundorna är. 2,5 km visade den sig vara. 2,5 mil hade känts mer rimligt för en halvdöd Sofia.... 19 minuter tog den hemska rundan i alla fall, men mycket snabbare ska det gå i framtiden! :)


Såhär glad var jag innan rundan, nu är jag lika rosa i ansiktet som jackan....  

Flow

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-20 / 15:11:19
Hej!

Solig dag idag och mycket har hunnits med än så länge. Jag och T begav oss till stan och tog en kaffe på Carli, jag åt jordens godaste chokladpralin med hallontryffel i och T tog glass med mangosmak och pistage :)

Efter det letade jag almanacka eftersom min tar slut mitt i sommaren. Eftersom jobbet inom hemtjänsten (yes yes yes!) är mitt är en almanacka ett måste! Sedan blev det en tur tillbaka mot Älvgatan via stadsträdgården, mycket fint där! Men blir nog ännu mer vackert när blommorna slår ut.











Svampen

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-17 / 20:54:50
Hej hej!

Idag började dagen tidigt för min del som drömde mardrömmar om ormar, inget vidare trevligt! Men när vi väl var färdiga för att möta dagen blev det en tur till Svampen, vattentornet. Åt god panini och sedan blev det en tur på stan.
Jag gillar Örebro mer och mer! :)

Imorgon bär det av hem till Karlstad igen...

I Öret

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-16 / 14:36:49
Hej!

Vi har just kommit hem från en liten tur på stan här i Örebro. Jag har inte riktigt hunnit få något ordentligt grepp om denna stad ännu, men snart så! ;)

Har shoppat massa gottit té på en mysig liten butik, likaså Emelie. "Min syster och jag" hette ett av téerna vi köpte, mycket passande måste vi ju säga!

Ikväll blir det grillning och imorgon blir det svampen!! :D


Jag framför fina slottet.


Vi ♥


Älsklingssyster.


Morotskaka- tillägnad mig!

Hot Spot

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-15 / 08:00:57
Hej,

Igår var det Hot Spot- dag på skolan och självklart hade vi föreläsningar hela dagen. Lite surt! Men vi struntade i den första så vi i alla fall kunde lyssna på Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Jag har ju följt hennes blogg i flera år så jag tyckte det var himla kul! Hon pratade om hennes företag, hur hon har jobbat sig uppåt, samt lite om självkänsla. Bra föreläsning helt enkelt!

Gårdagens kväll bestod av sushi- mys med T och sedan tittade vi lite på American History X, sjukt bra film, om man orkar hålla sig vaken vill säga ;)

Ska dra mig mot stan vid 10 och fixa lite ärenden, sen blir det Öret för min del!

Bad Day!

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-13 / 15:17:14

Usch vilken trist dag! När klockan ringde vid 6 var jag totalt borta.

Långsam föreläsning på det.

Sedan ville min älsklingstelefon inte samarbeta med mig längre. Slutade med att jag fick lämna in den på lagning i tre veckor (!!!!). Personalen hade inte varit med om ett sånt här fel heller... Great!! Dessutom fanns min mobilbiljett till Örebro tur och retur där i lilla Xperian och självklart har även det krånglat...

Imorgon ska i alla fall jag och My skippa en stund av föreläsningen och lyssna på Blondinbella som föreläser.

Kan även tillägga att Stefan Holm hade röd- orangea byxor på sig idag som inte var så himla fina.

Hej då.

Mysan får mig att le ♥


Örebreew

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-11 / 12:15:31
Jag gillar min lilla Koja här uppe i skyn, men vad är inte bättre än att befinna sig i Kotten?

För att tala i klarspråk ska jag helt enkelt åka och hälsa på syster i Örebro på fredag och sedan stanna tills på måndag. Under detta dryga halvår som vi bott på skilda håll har jag bara varit och hälsat på en gång, och det under bara ett par timmar. Nu ska det alltså bli ändring på det :D Jag är riktigt pepp på att titta på slottet som jag bara skådat snabbt genom bilrutan...

På Willys hittade jag detta, inte bara goda, utan otroligt fina té för en tia!

Måndag 11 April

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-11 / 08:47:08
God morgon!

Sitter med frukosten här i soffan och funderar på vad som ska göras idag. Lite kognitionsplugg är redan inplanerat, sen hoppas jag på fint väder och en promenad :)

Gårdagens eftermiddag spenderades i alla fall på ett soligt Skutberg, jogging och promenad blev det och jag hoppas snart att jag märker lite skillnad på konditionen. Fick håll det sista på joggingturen vilket inte gjorde det till världens roligaste upplevelse precis... Men jag ska bannemej kämpa vidare och klara den där backiga 5 kilometaren i sommar :)

I helgen har även Sex and the city- boxen blivit färdigtittad på, har fikat med Mia och lilla Loa, samt druckit bästaste chailatten på stan. Nästa helg önskar jag att det är så pass varmt att man kan inviga sina nya sommarskor :P






Carli <3

KATEGORI: Allmänt | 2011-04-06 / 14:14:14
Hejsan!

Jag och Tim kom just hem efter en trevlig förmiddag på stan :) För första gången fikade vi på Carli, ett café som säljer inte enbart vanligt fika utan även mängder delikata chokladpraliner och hemgjord glass! Trevlig tjej i kassan och underbar chokladglass. Härligt!

Blev även lite shopping för både mig och Tim :) Skor för oss båda, skärp för T och strumpbyxor för mig. Så underbart härligt att vara ledig och kunna strosa runt utan att stressa och tänka på skolan. Har även fått sålt lite mer kurslitteratur också= mer pengar på kontot= härligt!!