Som julafton

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-31 / 09:47:44
Hej!
Det kändes lite som julafton när jag vaknade imorse. Som en julafton när man var liten och med spänning väntade på att få öppna sina paket. Men självklart är det ju varken jul eller snö hör, utan bara Momi. Så mysigt att få vakna och en fluffig vit boll hoppar upp och lägger sig tätt intill och gäspar för att sedan sova en liten stund till hos mig. Vi har varit ute på första morgonpromenaden, gick mycket bra och framför allt är det så roligt och spännnade, som julafton ♥

Vi har det bra

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-30 / 19:29:18
Hej!
Dagen i skolan har passerat fort. En miljon nollor skulle hem samtidigt som oss, vilket resulterade i att det tog lååång tid att komma hem. Torget var ju helt belamrat med massa nya studenter klädda i spännande kläder också ;)
Momis husse och matte gick just, vi gick en promenad tillsammans, jag fick klippa klor, borsta tänderna och borsta pälsen. Det gick himla bra, lilla isbjörnen är u n d e r b a r ! Vi har precis gosat lite och nu ligger hon så fint på golvet och sover ♥

Mot Skövde

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-28 / 10:01:30
God förmiddag!
Jag ska följa med Ts mamma till Skövde idag! Ska bli så kul att få se älsklingens lägenhet och ge honom en enorm kram :)
Har regnat som satan under natten, även lite åska blev det. Ingen vidare sömn med andra ord, men ikväll ska jag bänka mig i soffan och ladda inför skolstarten!

Psykiatri

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-27 / 20:22:38
Har tittat lite på vad som skall hinnas med under den kommande kursen. Jag blir stressad bara av att titta jue... Salstenta, hemtenta, grupparbete, gruppredovisning. Oh yeah ;) Föreläsningarna som kommer handla om bland annat ätstörningar ska bli väldigt spännande att lyssna på! Tragiskt att det antagligen ökar hela tiden i samhället, men någon gång hoppas jag att jag i alla fall kan hjälpa någon och göra skillnad.
Annars då? Lilla hunden skulle kommit idag, men det satte ju åskan stopp för då hon nämligen blir livrädd för mullrandet. Första dagen vi tillbringar tillsammans vill vi ju ha en glad hund! På tisdag ska vi göra ett nytt försök i alla fall :)
Nu: åter till teven och Fångarna på fortet!

Tröstshopping

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-27 / 12:05:40
Hej hej!
Vädret stämmer ganska så bra överrens med mitt humör- regn. T flyttar till Skövde idag och antagligen kommer jag inte få träffa honom på över en vecka. Låter väl som ett riktigt i- landsproblem, men är man van att umgås nästan varje dag blir det lite jobbigt helt enkelt.
Jag åkte in till stan precis när alla affärerna öpnnade och hittade lite mer fint till min garderob inne på Lindex! Hade gärna skaffat en rutig skjorta också, men det bara funkar inte på mig om jag inte vill se ut som en skogsarbetare. Men vitt är alltid fint!
Vit skjorta med volang och mönstrad halsduk.
Stickad tröja.
Muminblock!

Once you go Mac, you never go back

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-26 / 13:44:52
Jag är som ett litet barn på julafton. Jag sitter och knapprar på en himmelens vacker och tunn dator, min lilla bebis- Mac! Antagligen det dyraste köpet jag någonsin gjort, men jag ville ha den och den ville ha mig. Ment to be liksom ;) Vi kommer bli ett bra team i skolan och vid alla pendlingstillfällen!
På Lindex hittade jag jordens mest snyggaste och skönaste jeans för 200 spänn, på H&M blev det en vit t-shirt och ett brunt baslinne. Det fanns så grymt mycket fina stickade plagg, men när jag sprang runt och svettades i min kappa vart det liksom inte så kul att prova ännu varmare tröjor...
Bebiiis- Macen
Den mycket vackra blomman jag fick av familjen på födelsedagen ♥

Frukost

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-26 / 08:47:50
Hej hej.

Fredag idag, nu är det iiinte långt tills måndag och skolstart. Lönen kommer ju idag, så jag ska passa på att ta en cykeltur till stan och köpa lite nödvändigheter såsom jeans och dator! Skoj :)



Halloncheescake

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-25 / 09:24:59
Hej hej.

Igår gjordes det halloncheescake i mitt lilla kök. Har provsmakat och himmel vad god den är! Självklart kommer receptet från Lailas bok One more slice.

One more slice och lite nya fina bakformar


Den än så länge ogräddade cheescaken!

MAC vs. PC

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-24 / 10:35:16
Jag går och funderar på vilken dator jag ska införskaffa nu till skolstarten. Ska bli helt underbart att slippa vänta på denna långsamma stackars dator.....

Har i alla fall fått nog av den jag har nu, så frågan är då vilken man ska köpa. Mac eller Pc?

Macbooken är ju iaf den snyggaste..




Helgfrukost på en vardag

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-24 / 10:28:52
Hej hej.

Vi har just ätit en stor och härlig frukost här i lilla lägenheten. Om det är någon tradition jag vill börja med så är det att äta lite mysigare och godare frukostar på helger, eller de dagar man har tid och ork helt enkelt. Vem blir inte glad av juice i vinglas liksom? ;)






Nödvändigheter

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-23 / 14:18:34
Hej!

Jag och T åkte en sväng till Bergvik för att småhandla lite nödvändigheter. Sådana där grejer som inte är roliga att köpa men som man ändå måste ha, suck. Inne på Ikea åt vi lite mat och jag köpte mitt obligatoriska vaniljdoftljus. Det blir helt enkelt inga mysiga höstkvällar utan det där stackars underbara ljuset :)

Om det är något jag skulle vilja lära mig att göra nu under hösten så är det att baka lite mer avancerade grejer. Tänk typ cupcakes med små rosa marsipanrosor på, macarons i regnbågens alla färger. Hur svårt kan det vara?! (Säkert skitsvårt, men kan Leila Lindholm så kan väl bannemej jag? ;))


Bästa doftljuset!


Nagellack- remover, pads och dusckräm!



Naglarna passade jag på att måla röda, rött är sött.

Morgonpromenad

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-23 / 09:16:06
Hej och god morgon!

Klockan ringde vid sju och då var jag duktig och slängde in två maskiner tvätt, hatar ju tvättberg så hellre lite i taget och lite oftare!

Sen fick det bli en powerwalk i väntan på att maskinerna var klara. Det var länge sen jag var ute så tidigt på morgonen och det kan jag säga att jag ångrar! Luften är så frisk och nästan lite kall, så skönt!

Nu blir det dusch, sen får vi se vad dagen har att erbjuda!


Supertanten!

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-22 / 19:44:28
Jag tittade på nyhetsmorgon för nån dag sedan, och där var nämligen Elin Ek som gäst, ni vet hon Grynet som var helt klädd i rosa och inte tog någon skit, typ. Hon pratade om sin nya bok Supertanten som jag tycker verkar väldigt skoj :) Massa husmorstips och annat som tanter i regel är bra på och som borde föras vidare till den yngre generationen. Hade suttit fint i min bokhylla då jag gärna skulle vilja lära mig lite fler tantsysslor!



cdon.se

Smoothie

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-22 / 16:20:36
Har precis gjort mig en smoothie med jordgubb och banan, gött! Läser min favorittidning- Topphälsa, alltid får man lite träningsmotivation i alla fall :) Längtar inte tills spåret i Jakobsbergsskogen är igensnöat... Vad ska jag göra då liksom?..








Vinterskor

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-22 / 13:42:47
De senaste vintrarna har ju varit alldeles fruktansvärda när det gäller kyla och snö. Hade jag inte köpt min supervarma Everest- jacka hade jag ju nästan frysit ihjäl i väntan på försenade bussar och promenader i snöstorm.
Jag tror heller inte jag inbillar mig när jag säger att det är kallare här i Karlstad än hemma, för jag tror att vattnet gör vindarna ännu isigare och råare, det känns så i alla fall. Dessa skor nedan ska nog sitta på mina fötter i vinter, jag vill inte inte inte frysa fossingarna av mig igen! För i dessa skor kan man väl knappast frysa i?!

Skor - Timberland: Authentics Fleece Fold Down | Yttersidan av skon
Brandos.se

Ny årstid- nya möjligheter!

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-22 / 13:33:49
Hejsan hejsan!

Jag och T har precis varit ute på Skutberget och vandrat 10 km. En så himla fin promenadsträcka! Fick lite småont i benet i slutet, så nu blir det soffläge och myyys!

Kan inte riktigt förstå att jag sitter i skolbänken om redan en vecka. Sommaren har gått fort, fast ändå inte. Som vanligt har man haft hur mycket planer som helst om saker man hade velat göra. Jag hade gärna åkt hem en vecka, besökt en djurpark, åkt till Göteborg för att strosa runt. Men tiden har som vanligt inte velat räcka till.
Det känns så himla tråkigt med höst, fast när veckorna bestod av mestadels jobb och slit, måste jag säga att jag mer än gärna hade velat ha skola och rutinerna tillbaka.

Jag ska verkligen försöka tänka positivt nu trots att T flyttar till Skövde och alla tankar om att flytta ihop slagits i spillror, för hur spännande kan det inte vara att få se och lära känna en ny stad, ha nära hem därifrån och framför allt komma bort från Karlstad och krama på världens finaste T ♥

Hej då sommar- hej höst!


Momiji

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-20 / 11:03:58
Hej hej.

Har startat dagen med ett avsnitt av Mad men. Den serien är ju så himla härlig :)

Igår kom äntligen lilla voffen Momiji över med sin matte och husse för att hälsa på, och himmel vilken härlig liten fluffboll! Det ska verkligen bli så himla kul att passa henne i september!

gulleplutten



Mumin in action

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-19 / 10:52:31
Hej.

Inte långt kvar till skolan drar igång nu. Hade det inte varit för att T flyttar hade jag längtat. Nu vill jag bara stanna tiden och vila huvudet på hans arm i all evighet.




Hundvakt

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-18 / 12:42:31
Hej hej!
Håller på och springer mellan tvättstugan och lägenheten, tröök.
I september under två veckor ska jag vara hundvakt åt en liten japansk spets (se bilden nedan) åt en kompis vän. Ska bli ett utmärkt tillfälle att verkligen få prova på hur det är att vara hundägare :) Jag håller just på att letar mig tokig på blocket, finns så otroligt många fantastiska hundar ♥
Japansk spets

Bild tagen från google.

Mumin

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-17 / 20:31:31
Jag har fått för mig att denna alldeles underbara Muminmugg skulle förgylla mina framtida frukostar utan T i höst.
Vi har för övrigt suttit och sjungit mumin- sången i soffan i ungefär alla tonlägen som finns. Förlåt grannarna.



Men visst är dom för söta?!









Say Chai

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-17 / 20:19:59

God kväll.

Sitter och dricker chai- té som för övrigt måste vara det absolut godaste téet (efter vaniljté då såklart!).


Take the heat

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-16 / 15:06:23
God eftermiddag.

Det blev allt lite jogging också i spåret! Närmare bestämt 2,5 km jogging och 2,5 km powerwalk. Nu kan jag slå mig ner i soffan och titta på Mad men med gott samvete! :) För övrigt går det lite segt med träningsmotivationen, att träna med T är roligt, annars är det sjukt tråkigt måste jag säga.

Här får ni se sminket jag köpte idag. Gillar Lorèals smink som bas, mest för att deras färg är den mest passande, de flesta andra foundations är alldeles för mörka till och med i den ljusaste färgen för mig.
Aussies hårinpackning doftar ljuvligt och ett rött nagellack sitter aldrig fel! :)
Dessutom får ni se en glimt av mitt nya påslakan- så himla fint!



The Town

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-16 / 12:46:19
Hejsan!

Jag och T har precis varit i stan. Jag fick köpt mig lite smink och sedan var jag på väg att köpa några tennisbollar så att dunjackan kan bli tvättad, men jag ångrade mig i sista stund- det är ingen panik med att få den ren ju ;)

Solen lyser fortfarande så hade tänkt att bege mig ut i spåret en sväng, bäst att passa på så det inte börjar regna. Gårdagens promenad utfördes under konstant spöregn nämligen...

Vi hade för övrigt en mysig frukost framför filmen The Town. En väldigt sevärd och spännande film!


Ett klipp

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-09 / 18:18:15

Min chef ringde förut och frågade om jag ville fortsätta som timvikare när min tid som sommarvikare gått ut. Självklart ville jag det! Så till och med oktober kan jag få jobba :) Känns så skönt, samtidigt som jag antar att det kommer bli slitigt både med plugg och jobb. Planering heter nog lösningen.

Äntligen tog jag mig i kragen och bokade en välbehövlig klipptid. Imorgon kl 11 blir det toppning av håret. Om ett år önskar jag mig ett långt och välvårdat svall, så att klippa lite och ofta är min nya melodi.



Mad Men

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-09 / 16:51:12
Hej!

Jag och T startade dagen med ännu en mil på Skutberget. Så himla gött! Om det fortfarande känns skoj ska vi försöka att gå en mil om dagen veckan ut, bara för att liksom ;)

Har spenderat eftermiddagen med att titta på Mad men, bra serie! Älskar att den inte utspelar sig i nutid!




Milen

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-08 / 11:43:18
Hej hej!

Jag har precis kommit hem efter en tur med T på Skutberget. Halv 9 bar det av och sedan blev det en powerwalk på 10 km :) Tack vare underbar natur, lite sprint- tävlingar och stopp vid en styrkestation för armarna gick milen riktigt fort. Morgonluften var härlig och nu har jag energi nog att orka jobba effektivt en kväll känner jag!

Nu sitter jag och dricker en av mina älskade smoothiesar, apelsin och kiwi med linfrön :) Snart blir det lite städning här hemma och sedan lite jobb.


Sleepless

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-05 / 07:43:58
God morgon!

Efter en mer än stressig kväll på jobbet vankades en så gott som sömnlös natt. Min inte så nyktra granne behagade föra en hel del oväsen såsom smäll i dörren och skrik.. Jag borde väl vänja mig nu, det hände ju så gott som varje vecka. Och nu, ja nu ska det tvättas...


Smoothie

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-02 / 18:50:23
Hej!
Jag har just precis invigt min nya blender som jag fick av T igår. En smoothie med bland annat skogsbär och linfrön har avnjutits och nu blir det snart en löptur i spåret. Ska bli skönt att ha det gjort ;)

20

KATEGORI: Allmänt | 2011-08-01 / 15:48:08
Hej hej!
Befinner mig just nu hos Tim :) Har precis firat in mitt tjugonde år och mycket trevligt har vi haft det måste jag säga! Har fått så fina presenter, är rörd över hur fina människor jag känner ♥
I trädgården...
med T och hans härliga föräldrar!
Kaffe var det här :)
Fina presenter...
"Ser mitt hår långt ut nu?".... ;)