ATT INVESTERA I SIG SJÄLV.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-31 / 17:52:55
Alltså, att studera är verkligen att investera i sig själv. Man lär sig mängder med ny kunskap och kanske en hel del om sig själv också. Om det är något man ska ta lån för så är det väl för sin utbildning. 
 
Nåväl. Jag försöker se dagens slitande med artiklar som ett litet delmål till det stora målet- få examen! Det känns helt obegripligt långt borta, men ändå så nära! Det enda som hjälper mig när motivationen tryter är hursomhelst att försöka se det tråkiga som en nödvändig väg mot det roliga.
 
Och ja, jag är lite trött så tyckte att det var dags att skaffa hem lite koffein- tabeltter. Vill inte längre känna mig som en zoombie när skolarbetet kräver massor.  
 
 

ÄLVEN.

KATEGORI: | 2013-01-31 / 17:09:13

Jag tog en promenad från stan och "hem" (vart är mitt hem egentligen??). Så fint väder! Lite kul att jag varje dag ser min gamla lägenhet på andra sidan älven. Min allra första lägenhet :)


TORSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-31 / 15:05:41
Hej på er.
 
Jag är så grymt jäkla oglad idag. Så jag försöker träna smajl- musklerna lite. Går sådär. Ler jag för mycket är jag rädd att börja gråta. 
 
Examinationsuppgiften tar kol på mig, osämja i kompisgänget, Baxter är hos husse och inte hos mig, jag har huvudvärk, jag är trött... Imorgon har vi seminarie. Känns fruktansvärt fel eftersom jag inte fattar vad vi ska göra på seminariet. Bra Sofiaaaa! Och en kopp kaffe på det tack! 
 

Jag veeet!

KATEGORI: | 2013-01-30 / 15:26:26

Haha, Emelie skickade nyss smset nedan. Det första jag tänkte var "Men herregud jag veeeeeeet!"...


ULLEBERG OCH HÄRLIGA HUND.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-30 / 11:08:25
Hej och god förmiddag! 
 
Jag har det bra här hemma hos Ts mamma. Tim kom över med Baxter igår eftermiddag så han har sovit hos mig. Mysigt! Jag och min lilla fyrbenta vän startade dagen med lång frukost och sedan blev det en promenad runt Ulleberg (ett gammalt mentalsjukhus som nu är bostäder). Så skönt att vara ledig från föreläsningar idag! Ledig är man ju inte ändå men... 
 
Sitter vid skrivbordet här uppe på övervåningen. Jag har hela övervåningen för mig själv föresten, bra pluggro med andra ord! :) Varvar vetenskapliga artiklar med lite Härliga Hund, heheh. Jaaa, det är min favorittidning! Och Baxter, ja han ligger på en filt på golvet bredvid ♥ 
 
 
 
 
 
 
 

MÅNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-28 / 21:37:00
Ja, ojsan hoppsan vilken måndag det blev. Finaste L fick allergireaktion av sin lunch på Uni så halva dagen har vi spenderat på akuten! Det gick som tur var bra ♥
 
Nåväl. Kursen är svår och jag har noll energi till nåt. Borde sätta mig och skriva CV, läsa vetenskapliga artiklar och gud vet vad... Allra helst vill jag dra täcket över huvudet och redan ha det där förbannade glasäpplet man får när man tar examen. Tack! 
 
Jag tänker på mormor. Ibland brukade hon skicka med mig och syrran lite vindruvor eller någon annan frukt på morgonen när vi stod och väntade på skolbussen. Ibland knackade hon på fönsterrutan och vinkade åt oss innan vi åkte iväg. Vissa tidiga dagar fick vi var sin nypressad apelsinjuice- hutt... Den tiden är förbi och kommer aldrig åter. Hur, hur ska man orka motivera sig till vetenskapligt skrivande och beroende variabler när man aldrig kommer att få se sin mormor sittandes vid sitt köksbord och lösa korsord igen?! Blä, blää blä!! 
 
 
 

PUG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-26 / 21:39:43
Det har hänt en del i Karlstad sedan jag var här sist. Både Hemmakväll och Cubus har öppnat! Yey! Man får vara glad för det lilla, haha. Något som dock inte har förändrat sig är vädret, lika svinkalla vintrar som vanligt. 
 
Något som jag kan sakna i Skövde är bra parker/grönområden. Det finns så himla mycket fina ställen längs älven att vara vid, promenera eller ha hundar lösa på. Det är helt otroligt vad lite härlig natur och vatten kan göra! Hade det inte varit för att platsen där jag vill ha mitt framtida jobb, befinner sig i Skövde, ja då hade jag inte tvekat en sekund på att flytta tillbaka till Weeeermland. Fast alltså, Skövde duger bra med. Ett tag till i alla fall ;)
 
Nåväl. Jag hittade den perfekta mopsen att ha i vår stringhylla igår!! Jag tycker den är såå fin och längtar efter att få se den i vår egna lägenhet. Än så länge får den stå här hos Ts mamma och vakta. 
 
Baxter nya kompis. En något "träig" sådan. 
 
 
 
 

CHIN- TRÄFF.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-26 / 14:09:59
Åh vad roligt, jag och Baxter har just varit iväg och träffat hans mamma, Tuva, och uppfödare Michaela. Tuva tyckte Baxter var lite jobbig, men ganska spännande tyckte hon nog ändå ;)
 
Jag önskar mig en till liten chin, så himla skojigt att ha två stycken som kan leka och busa med varandra. 
 
 
Baxter och Tuva
 
 
Närbild på B
 
 
B och T i Michaelas famn :)
 
 
Jag och mamma Tuva!

UNDERBARA FREDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-25 / 19:18:37
Åh vad härligt med helg nu! Jag ska försöka slappna av lite och tänka på lite annat än vetenskapliga och trökiga artiklar. 
 
Det var hur om helst roligt att hänga med mina tjejor på stan en sväng, shoppa lite och bara umgås. 
 
 
Haha.... :
 
 

UNI.

KATEGORI: | 2013-01-25 / 12:19:28

En kort dag på Uni väntar!

Sedan blir det en tur på stan med L.


PLUGG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-24 / 16:29:37
Det känns som att hela den här terminen kommer att bestå av enbart pluggande. Vår klass läser tillsammans med andra kursare som just precis skrivit sin B- uppsats och är redan väldigt inne i det här med forskningsmetodik. Inte tusan har jag någon stenkoll på vad skillnaden mellan induktiv och deduktiv innebär, vad en empirisk anstas handlar om... Rå-plugga med andra ord!!!! 
 
Såhär ser det ut när jag pluggar. Svärmor har det så fint! 
 

REDOVISNING.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-24 / 13:17:05
Första dagen på nya kursen får vi ett grupparbete som vi sedan skulle redovisa idag. Lite taskigt! Men nu är det gjort. Frågan är om jag någonsin ska sluta vara nervös över att prata inför människor? För övrigt känns mest hela kursen som ett stort kaos... Ett kaos som ger magsår, typ.
 
Nåväl. Solen skiner i Karlstad (!) och jag ska nog ta och bege mig ut på en långpromenad med min lilla pojke hund, hehe... 
 
 
 

VARMFODRAT.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-22 / 16:05:17
Jag har ingen lust längre att frysa fingrarna av mig i mina tunna (men fina) skinnhandskar eller förfrysa tårna. Så, igår spanade jag lite på rean och hittade både kängor och vantar! Halva priset på bägge! Det är verkligen nu man ska passa på att köpa vintergrejer man behöver! Dessutom är bannemej Karlstad ännu mer kall än Skövde, så detta kommer väl till pass ;)
 
För övrigt så har jag jobbpanik, mest sommarjobbspanik, men vanlig jobbpanik också (blir ju fääärdig till sommaren, förhoppningsvis). Ska jag satsa på jobb i Skövde och bo kvar här med löjligt billig hyra och fortsätta bo i en stad där jag inte känner en kotte? Eller ska jag satsa på Karlstad??... Ååååh, vad allt ska vara svårt. 
 
 
 
Världens goaste tumvantar med mjukt fluff innuti. 
 
 
Varma och sköna kängor i mocka. 
 

Familjen.

KATEGORI: | 2013-01-22 / 14:35:57

Hej!

Lyckades fånga både mig själv, Tim och Baxter på en och samma bild, inte illa va? Haha. Skulle vilja ha en fin bild på oss alla tre att ha här hemma på väggen.

Tim sa till mig för någon vecka sedan att jag var "en naturbegåvning på det här med att ha hund". Världens finaste komplimang! "Ja men då kan vi väl skaffa en till!" sa jag. På det fick jag inget svar... Haha!


DET FINNS INGENTING VI INTE KAN, FÖR VI HAR VARANN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-22 / 13:06:01
Jahapp, då lämnar vi strax Skövde för att bege oss mot ett nytt land, Värmland, hehe. Det blir bra, vi behöver lite miljöombyte kanske ;)
 
Håller på att packa för fullt, men hur jag än gör blir det för mycket i väskan! Vissa grejer måste jag ju ha med... Typiskt att alla varma kläder ska ta sådan plats! För att jag ska kunna känna mig hemma vill jag ha med lite saker som inte är nödvändiga heller, kanske nån bra bok osv. Nåväl, det blir som det blir! 
 
En fyra månader gammal Baxter 
 

BIO.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-21 / 15:29:56
Heej!
 
Så himla kul att få säga hej till alla härliga personer på min gamla praktikplats! Kommer sakna dom. 
Nåååväl. Jag ska sortera lite tvätt nu och sedan blir det biooo! Innan vi åker till Karlstad imorgon ska jag, på något mystiskt sätt, hinna packa och skriva färdigt tentan. Önska mig lycka till!!!! 
 
Och ja, Baxter räcker ut tungan till er
 
 

VAD SKULLE DU HA GJORT?

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-21 / 08:12:44
Alltså, ibland gör Tim saker som verkligen får mig att skratta... Igår till exempel. Han berättade att när han var ute med Baxter så hade han hittat oöppnade kex med nötkräm ute i snön. Och vad gör han, jo, tar med sig dom in! Först sa han att han hade tänkt ta med sig dom in och slänga dom (hahha, viiisst!!) men nu har han smaskat i sig flera stycken. Gratis är gott antar jag? Men, oroa er inte, vi är inte så fattiga att vi måste leta mat ute... 
 
Tim är just nu orolig över att det ska vara en lapp på stället han hittade kexen som det står "Har du sett mina nötkex?" 
 
Hittegodset... smakade bra enligt T!
 

MÅNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-21 / 08:06:33
Hej och godmorgon!
 
Redan måndag och jag är redo för en ny vecka med massa att göra! 
 
Idag (alldeles strax) ska jag åka till min praktikplats och hälsa på en sväng. Bio ikväll och borde väl påbörja min packning för 2-3 veckor framåt? Haha oj vad mycket saker som ska med upp till Karlstad... 
Nåväl. Massa tvätt håller på att tvättas så ska ner och se till den. 
 
Idag dricker jag grönt té i förra årets sommarmugg :)
 

STUDENTLIVET.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-20 / 16:10:00
Hej!
 
Jag har ju inte hunnit med att vara annat än student än så länge, så nog har jag fått erfara både bra och mindre bra grejer med att plugga. 
 
  • En av de mindre roliga sakerna är all denna litteratur! Hämtade ut ett "litet" paket igår med böcker, så nu har jag litteratur så det räcker inför den kommande kursen. Heheheee, för att hinna läsa alla böcker skulle jag behöva skippa att gå på Uni på dagarna och ägna mig åt läsning. Så känns det rätt ofta vill jag lova! 
  • Mer tråkiga saker med att vara student då? Jo, under hela vårterminen går man runt och oroar sig över om man ska lyckas få ett sommarjobb eller inte! Att söka jobb och skriva CV är nästan ett heltidsjobb i sig. 
 
Men, det absolut bästa med att plugga är också att det väldigt ofta är så förbannat roligt!!
 
 
 

VI ÄR TRÖTTA.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-20 / 15:50:16
Jaa, inte bara Baxter som är trött i den här familjen. Jag har mer eller mindre tappat all ork jag har? Var ute på en 50 minuters promenad med lillen förut, sen sov jag i nästan två timmar... Kanske att kroppen förbereder sig på vad som komma skall och liksom börjar lagra lite sömn. Det kommer bli väldigt långa dagar på Uni med typ en timmes lunchrast. Men nääär ska vi hinna vila middag då undrar jag?? Haha.. 
 
Tröttis
 

ÄNDRADE PLANER.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-20 / 09:18:35
Alltså, det är så himla typsikt. Jag började må kasst igår eftermiddag så vi blåste av biodejten. Att ha svinont i magen i en biosalong är väl inte direkt någon hit. Så vi tar bio idag eller imorgon istället. 
 
Nåväl. Vi tänkte sticka in till stan lite snabbt och hämta hem lite sushi istället. Bussen var en kvart försenad. Men det gjorde ju inget när vindarna var så behagliga och ljumma. Men till sist fick vi vår mat i alla fall. Efter sushin mådde jag så illa att jag trodde att jag skulle bli tokig. Men det gick också över och kvällen blev bra, haha... 
 
Vääärldens godaste sushi. I rullarna har dom så himla god tonfiskröra...
 
 

Iakttagen

KATEGORI: | 2013-01-19 / 13:14:16

Ja, ibland känner man sig helt enkelt lite iakttagen när man vilar huvudet på kudden.


GANGSTER SQUAD.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-19 / 10:49:22
Okej, ikväll ska vi på bio! Jag tycker vi kan kalla det en dejt, hehe. Biodejt! 
 
Det måste vara såhär det känns för småbarnsföräldrar att äntligen få komma ut och göra lite saker. Skillnaden är väl då att vi har en hund och inte en bebis. "Undrar vad han gör nu?" "Tänk om han saknar oss jättemycket?" Ja, det kommer säkert vara vårt samtalsämne för kvällen. Haha!
 
Filmen som kvällen kommer att bjuda på blir..... Gangster Squad!! 
 
 
 

GODMORGON LÖRDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-19 / 09:22:59
Hej på er!
 
Lycka är när kaffet står framme och bara väntar på att drickas. Att det är en muminmugg gör inte saken sämre, haha! Vi tycker hur som helst om kaffe i den här lilla familjen. Tim lyckades en tidig (lite för tidig) morgon kalla Baxter för just "Kaffe". 
 
Jag ska försöka få färdigt min tenta i helgen, det ligger lite studentlitteratur överallt här i lägenheten tycker jag... Organiserad oreda!
 

GLADIATORERNA- TRÅKIGT VINKLAT.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-18 / 22:03:21
Jag tycker det är ganska underhållande med Gladiatorerna på 4:an, om man tar det med en nypa salt. Men nu ikväll blev jag irriterad.
En av tjejerna blev ledsen/besviken/arg efter en gren som hon tyckte att hon misslyckats i och grät i omklädningsrummet. Detta var man tydligen tvungen att filma och sedan påpeka flera gånger under programmets gång, typ "nu får hon minsan ta och torka tårarna och bita ihop"- stuket. Efter ännu en gren som tjejen misslyckats i filmade dom igen när hon grät efter att ha lämnat arenan. 
Blir så trött på att man måste göra allt för att tjejerna ska framstå att vara så tjejiga och mesiga som möjligt. Dom hade knappast zoomat in och babblat om en kille som blivit gråt-ledsen. Men även killar kan gråta.
 
En gladiator blev "ursinnig" och fick lämna arenan (självklart en man). Så himla cooooooolt. Kvinnor blir inte vansinniga utan dom gråter lite försynt. Och jäklar vad tv4 vill påpeka att det är så. 
 
 
 
Nää, nu sover vi. 

Natti!

KATEGORI: | 2013-01-18 / 21:35:45


DUKTIG PLUTT.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-18 / 16:39:15
Hejsan!
 
Så, då var lillen vaccinerad och förhoppningsvis behöver vi inte besöka djurdoktorn förrän det är dags för nästa spruta. Han var för övrigt mycket duktig och lyckades dra till sig komplimanger från både busschaufför, skolflicka och äldre man. Bra jobbat Baxter, du vet hur man ser söt ut ;) 
 
Hemma hos kompisen Tiger igen 
 
 

VETERINÄREN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-18 / 07:12:06
God morgon!
 
Åh så got kaffet smakade imorse! Lyx!
 
Nåväl. Har just varit ute med Baxter och såklart skedde det en liten "olycka" när vi var ute så fick bada honom nu direkt när vi kom in. Så blir det ibland med hundar som har mycket päls ;) Haha.. 
Vi ska i alla fall sticka iväg till veterinären så lillen får sin 1- årsspruta alldeles strax. 
 
 

COFFEE.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-17 / 17:19:16
Vet ni vad? Jag och T har inte haft någon kaffekokare utan bara kört på pulverkaffe. Det funkar visserligen bra, men jag är sugen på lite "riktigt" kaffe också! Men, idag fick vi en kaffebryggare av Ts mammi! En jättesöt plåtburk att ha kaffet i fick också följa med hem. Nu längtar jag lite extra efter morgonkaffet! 
 
 
 
 

Mysdag.

KATEGORI: | 2013-01-17 / 16:48:51

Hej!

Vi har haft det så trevligt idag med besök av svärmor :) Baxter blev så glad att han ylade en liten sväng.

Jag bjöd på lax i ugn och sedan blev det en vända på Esplanaden plus fika!



MUMIN-NYHETER.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-17 / 08:49:32
Jag älskar mumin och hans värld, det är ingen nyhet direkt ;) Snart släpps det nya muggar med mumin och snorkfröken, samt sommarmuggen 2013. Ska bli jättespännande att se hur de ser ut! Sommarmuggen ska få en plats i min lilla samling, de tillverkas ju bara en begränsad tid, då måste man ju passa på. 
 
Min favorit är hur som helst muminmamman, så himla lugn och klok. Här är hon i alla fall på ett av de nya glasen som släppts. Glasen är också superfina, men jag håller mig nog till muggarna! 
 

BIO.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-17 / 08:31:11
Hej och godmorgon!
 
Jag sitter här med första koppen kaffe efter en liten promenad med Baxter. Är så glad idag, för idag vankas det besök av Tims mamma :) Så länge sedan hon var här (innan jag flyttade in tror jag) så det ska bli roligt! 
 
Igår fick jag en trevlig överaskning från moster- nämligen två biobiljetter som hon hade liggandes i en låda och som går ut snart. Då tänkte hon på mig och T. Gulligt! Såå, i helgen blir det movie- time för vår del. Har inte varit på bio sedan Baxter kom till oss. Innan det gicks det på bio huuur mycket som helst! Vet inte hur många filmer jag och Linnéa lyckades se egentligen? Haha, det var tider det :) 
 

Ska hemlösa ha mobiltelefon??

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-16 / 18:51:36
Laila Bagge påstod att är man uteliggare/ hemlös så ska man bannemej inte ha råd att ha en mobiltelefon. Att man står på knä vid gatan och tigger samtidigt som man har en mobil, det är tydligen skamligt! Har man en mobil, ja då har man pengar också. Kanske skulle uteliggaren sitta naken på gatan också? För har man verkligen råd med kläder? Men herregud, uteliggaren har skrivit en skylt- ja, men då är ju hen skriv- och läskunnig och borde faktiskt kunna skaffa sig ett jobb. 
 
Jag tycker förbannat synd om hemlösa och de som tigger vid gatan. Det måste vara hemskt för dom. Vem fan vill sitta och tigga på gatan om man inte behöver det? Jag skulle då inte sätta mig och tigga som lördagsnöje eller för att dryga ut kassan lite. Om jag nu skulle göra det är det väl bäst att jag lämnar mobilen hemma. För tänk om Laila kommer och ger mig en mördarblick?..... 
 
 
Och ja, jag fick mig mina tulpaner. Äntligen!
 
 
 

BRIO.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-16 / 16:17:58
Hej.
 
Jag kanske är ensam om detta men; Mitt favoritgodis är Brio! Egentligen är dom ju helt menlösa, fastnar i tänderna och smakar typ ingenting. Men ändå är dom underbara. Igår lyxade vi till det med just Brio och chokladpudding! Bra kombo- svårtuggat OCH lättuggat. Man får ju inte göra det fööör jobbigt för sig. 
 
 
 

GODMORGON ONSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-16 / 10:38:21
Hej på er!
 
Fortfarande massa tråkig snö ute, men vi ska strax bege oss ut på en lite längre promenad. Jag vill köpa tulpaner! Skulle verkligen pigga upp med lite fina blommor här inne. Och som syster så fint meddelade igår, så var det faktiskt Tulpanens Dag igår. Såå, tulpaner får det bli!!
 
Ha en fin dag så länge ♥
 

TEA TREE.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-15 / 19:18:58
Jag älskar verkligen The Body Shop´s lotion från Tea tree- serien. Jag har använt den ett par veckor och nu bestämde jag mig för att prova på lite fler produkter från samma serie och även en fuktighetskräm med vitamin e. Jag har höga förväntningar på att de ska fungera riktigt bra! Sen att det är ett bra alternativ för miljön gör det hela ännu bättre!
 
 

PAKET OCH SNÖKAOS.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-15 / 15:01:39
Hejsan!
 
Snökaos kanske är lite att ta i, men varken jag eller Baxter är ett dugg förtjusta i ännu mer blask och kyla. Fy! Har just tinat upp mig med lite kaffe efter promenaden. Och så har det kommit ett litet avi också. Det är ju alltid roligt men det innebär att jag måste bege mig ut mot affären igeeen.. Haha, så trött på kylan! Och på att posten kommer så sent här! Ofta anländer inte brevbäraren förän klockan 15-16... Suck. 
 
 

TRETTIO GRADER I FEBRUARI...

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-14 / 19:53:17
 
... heter serien vi kollar på nu. Jättebra! Och ganska så dramatisk, haha. Vi ska nog kolla på några fler avsnitt ikväll. Bäst att passa på nu när man har tid! 
 
Vi var just ute en liten sväng med B i kylan, nu har han återigen lagt sig för att gosa med lille tiger. Mysigt tycker Baxter! 
 
 
 
 
 

LIVRÄDD MED STIL.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-14 / 12:38:40
Hej!
 
Alltså, om cirka en vecka drar jag till Karlstad. Kommer antagligen stanna där i 2 veckor, schemat är rätt intensivt hela tiden, men första veckorna var rätt massiva så blir rätt tajt att åka hem till Skövde över en helg liksom.
Jag börjar bli superpirrg nu över nya kursen! Det var ju jättelänge sedan vi gick en "vanlig" delkurs, har ju varit på praktik i ett halvår... Kul ska det bli i alla fall, men nervöst!
 
Har börjat titta lite i böckerna jag beställde från Blocket. Med betoning på lite. Fina anteckningsblock och pennor i glada färger får försöka skapa lite harmoni i framtida pluggpanik :)
 
 
 

VANILJ.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-13 / 19:21:13
Hejsan.
 
Jag har just ätit fruktsallad med lite vaniljkesella till. Det är så himla gott och inte så onyttigt :) Det var faktiskt väldigt länge sedan jag var riktigt förkyld, bara haft lite småont i halsen, men ingen snuva eller så. Kanske är all frukt jag äter som håller virusen borta?! 
 
 
 

HOS OSS.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-13 / 16:20:24
Kanske är ni liite nyfikna på hur det ser ut hemma hos oss. Här kommer i alla fall några små bilder på hur vi har det i vår 37 kvadrat lilla lägenhet, eller i vardagsrummet i alla fall. Underbart nog har vi ett ganska stort kök! Annat än min lilla kokvrå i karlstad det ;) Men köket får ni se bilder på en annan gång!
 
 
 
 
 
 

MONA LISAS LEENDE.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-13 / 14:28:55
Hej på er!
 
Åh, ikväll kommer den supermysiga filmen Mona Lisas leende på 8:an. Såg den för första gången typ i somras och den var verkligen jättebra! Troor den utspelar sig på 50- talet kanske? Tycker ju så mycket om filmer som utspelar sig lite längre tillbaka i tiden :) Charmigt på nåt sätt! 
 
Och här ligger lilla jappen och myser. Inte kan man bädda sängen då inte? 

GODMORGON SÖNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-13 / 10:14:37
Hejsan.
 
Vi startade denna söndag med lite extra god frukost. Oftast brukar vi bara ta nåt snabbt själva och inte sitta ned samtidigt och äta, men ibland så! Baxter ska självklart sitta på fönsterbrädan och vara med... 
 
Det mesta känns lite smådeppigt, men jag är så himla glad att jag har mina härliga killar. Vad skulle jag göra utan dem? Veckan som kommer ska jag fortsätta med tentaskrivandet och försöka bli färdig innan nya kursen börjar. Känns som jag haft jullov i hundra år ungefär och då blir det ju lite svårare att komma tillbaka till rutiner igen... Men det kanske är lite rutiner, klasskompisar och Karlstad som behövs för att komma tillbaka på banan igen. 
 
 

Gris.

KATEGORI: | 2013-01-12 / 18:57:41

Baxter har minst sagt fattat tycker för grisen han fick av min farmor och farfar. Går knappt att fånga en bild på bax och lille grisen tillsammans, han är helt tokig, haha!


REA-FYND.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-12 / 18:30:09
Hejsan!
 
Jag tog en tur in till stan förut. Behövde köpa lite smått och passade även på att springa in på H&M och titta lite. Köpte klänningen nedan för 50 spänn. Heelt okej pris ;) Älskar REA! Nu vill jag bara ha lite varmare väder så att man kan slänga in alla tjocktröjor i garderoben! 
 
Nu ikväll ska vi titta på sista delen i Sagan om ringen- triologin. Den av filmerna jag sett minst, kommer knappt ihåg den?! Med tanke på att jag stensov i tre timmar nu på eftermiddagen får vi hoppas att jag orkar hålla mig vaken... 
 
 
 
 

Jobbig dag.

KATEGORI: | 2013-01-11 / 19:42:54

Har varit hemma och hälsat på mormor, skönt att få träffa henne men inget är och kommer aldrig bli som förut. Det gör ont.

Baxter har funnit min nya hörna alldeles förträfflig att vila sig på. Inte bara jag som tycker det är mysigt då med andra ord!

Vi ska titta på Gladiatorerna och äta fruktsallad med vaniljkesella, sååå gott! Sen blir det hårinpackning! Kan lätt behövas, håret är en riktig risbuske tyvärr..


MUGG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-10 / 15:44:56
Hejsan!
 
Yey, har fått kursanmälningen bekräftad så den 20:e Mars drar vi igång med Rallylydnad! Ska bli så himla skojigt!
 
Kolla föresten vad syrran fick av mig och B i julklapp- en Baxtermugg... Haha! 
 

WORKOUT...

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-10 / 12:22:09
... för Baxter! Det är helt underbart att kunna ha honom lös, han lyssnar så bra! Han har i alla fall fått leka av sig lite och använda hjärnan ;) Söka efter godisbitar, hoppa upp på bänkar, sitta och ligga på bänken, jaga mig... Haha, han älskar´t! 
 
Några bilder från tidigare i vintras. 
 
 

MOTIVATION OCH RALLYLYDNAD 1.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-10 / 10:13:52
 
 
Hej och god morgon!
 
Jag startar morgonen med lite träningsinpiration! ;) 
 
Nåväl. Kaffet är uppdrucket och frukosten äten. Ute är det sviiinkallt, blåser isvindar. Vi höll på att frysa till is på morgonrundan ju. 
 
Annars då? Jo, jag har gjort en kursanmälan för Baxter på Rallylydnad 1. Haha shit vad spännande! Jag gör det mest för att B ska få träffa andra hundar och samtidigt kanske vi kan lära oss bra knep att ta till i vardagen. Jag själv tycker att det är lite läskigt, haha, jag vill ju alltid prestera så himla bra, men med hundar blir det ju lite som det blir. Bra träning för kontrollfreaket Sofia kanske??!
 
 
 
 

KVÄLLEN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-09 / 19:22:51
Hejsan.
 
Jag har suttit och krånglat lite med tentan på förmiddagen och sedan har jag typ bara tittat på Mad Men. Så jäkla bra! Älskar att den utspelar sig på 60- talet. Älskar kläderna, frisyrerna... Dock springer alla runt med en cigg i handen, känns lite ovant. Herregud liksom, rökte alla såå mycket?
 
Lyckades hitta motivationen till att ta på mig träningskläderna och när väl dom var på tvingade jag ut mig på en svettig joggingtur. Det vore himla förnedrande att ta av sig springkläderna utan att faktiskt ha tränat liksom. Det går bättre och bättre även om det är jobbigt. Gött är det efteråt iaf!
 

BÄSTA AV ALLT...

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-09 / 10:53:21
... är att ha en sömnig liten hund i knät. Finns inget mysigare. Ren skär lycka ♥
 
// Sofia, exremt kär i sin Japanese chin......
 
 

SMILE.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-09 / 10:22:32
Hej och god förmiddag. 
 
Himmel så trött jag var imorse! Tim fick ordna med både första hundpromenaden och tvätten. Det är verkligen inte ofta jag är morgontrött. Blä!
 
Nåväl. Jag ska passa på att njuta av att vara "ledig" och hemma nu innan skolan börjar. Det kommer bli ett par riktigt intensiva veckor med start 23:e Januari. Låånga dagar på Uni och inte lika mycket tid med Baxter. Bax går det ju ingen nöd på för han är med sin husse, men jaaaag dåå!? Haha.. Förhoppningsvis hänger dom med upp till Karlstad ibland också!
 
Nu är det ju bara våren kvar, sedan är jag färdig på Uni. Känns både bra och sjukt läskigt. Men innan sommaren är här ska jag både ha klarat forskningsmetodiken och C- uppsatsen... Håll tummarna ♥
 
 
 
Och så avslutar jag med en bild på dessa små godingar. Tror minsan de gillar varandra mycket! 
 

MIN NYA LÄSHÖRNA.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-08 / 16:22:51
Hej.
 
Vi har roat oss med att möblera om lite nu i eftermiddag. Jag tycker att det blev bra faktiskt! Nu har jag äntligen fått min egna lilla läshörna. Skulle ju egentligen haft en riktig fotölj, men det får bli en annan gång. 
 
 

PLUGGDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-08 / 12:20:36
Hej!
 
Okej, idag får bli en rejäl pluggdag. Jag har kommit en bit på tentaskrivandet, men liksom haft ett "avbrott" på ett bra tag. Dags att återuppta och få in lite härliga artiklar i lilla tentan också. 
 
Har bästa termosmuggen som håller kaffet varmt, då kan man dricka det lååångsamt om man vill. Fick den när jag hängde med praktikplatsen till Jönköping, då fick alla varsin sådan termosmugg. Jag säger det, det var bara bra saker med min praktikplats ♥
 

Åka tåg med hund.

KATEGORI: | 2013-01-07 / 21:36:45

Det är faktiskt riktigt smidigt att ta med Baxter på tåget. Djurvagnen var rätt tom när vi åkte, så det var lugnt och skönt vilket jag tror B uppskattade när det redan är massa nya intryck.

På vägen till Örebro ville han varken sitta i mitt knä eller sitta på golvet- han ville inte nåt liksom. På hemvägen gick det dock bättre! Allt löser sig med lite korv ;)


WORKOUT.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-07 / 20:32:35
Hejsan.
 
Jag har spenderat dagen med att titta på säsong 5 av Mad Men och druckit kaffe, ungefär. Hehe. Det fick iaf bli en rejäl joggingtur nu på seneftermiddagen. Skönt att ha det avklarat! Hittade skorna nedan på sportamore.se, såå himla fina! Men ännu är mina nuvarande löpskor inte slut, så det får vänta ;)
 
Äntligen har jag också bokat tid för Baxter att vaccinera sig. Han fyller ju snart 1 år, så det är dags! 
 

BILBO.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-07 / 13:42:04
Hej på er!
 
Jag kom hem till Skövde igår igen. Borta bra men hemma bäst? Jo, det är väl så. 
 
I lördags kväll kom syrran på den briljanta idén att vi skulle stream Hobbit- filmen! Sagt och gjort! Bra kvalitet var det också. Ganska fantastiskt att kunna streama film sådär. Gratis är i alla fall gott tycker vi studenter :) 
 
Efter att ha kollat upp vad kurslitteraturen kostade för Forskningsmetodik- kursen (bläää, ni hör ju bara på namnet) hamnade jag i ett mindre chock- tillstånd. Eller min plånbok snarare. Såå, nu hänger jag konstant på Blocket.se för att finna lite begagnat och därmed lite billigare litteratur. Det går framåt!
 

Lördag.

KATEGORI: | 2013-01-05 / 16:07:38

Heej.

Ja, vi har det fortsatt bra här. Tog med för lite hundmat, vi trängs på 24 kvadrat, slår i tårna i ungefär allt. Men vi har det mysigt! Baxter får äta korv tills vi kommer hem till husse imorgon ;)


Vi har det bra.

KATEGORI: | 2013-01-04 / 20:34:36

Hej!

Jag är i Örebreeeew hos syster. Och Baxter är med såklart. Min lilla bus.

Vi tittar på gladiatorerna och har det bara allmänt gött. Imorgon ska Emelie köpa blommor. Blommor och snittblommor och lite fler blommor. Hon är den enda jag känner som har kundkort på en blomsteraffär... Haha. Men jag gillar na' ändå!


Smeknamn är inte alltid så relevanta.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-03 / 09:10:26
Hej och godmorgon!
 
Vaknade suuupertidigt men lyckades somna om. Skönt det! 
 
Jag har tänkt mycket på det här med smeknamn på djur. Baxter har fått så knepiga namn att det nästan är lite komiskt. Tim började kalla honom för Mulle Meck (nån snickare på nåt barnprogram). Baxter brukar liksom greja och "bygga" i sitt lilla bo. Sedan kom jag på den briljanta idén att kalla honom för Myllemäki (den där mästerkocken) för att det liknar namnet Mulle Meck. Såå ja, på den vägen är det.... 
 
 

ONSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-02 / 10:22:51
Idag är ingen vanlig dag för idag släpper Jonas Gardell sin andra bok i Torka aldrig tårar utan handskar- serien! Kanske man skulle pallra sig iväg till stan för att haffa sig ett exemplar... Hmm. 
 
Och ja, här har ni mitt vanliga, ärtiga jag! 

JOGGING.

KATEGORI: Allmänt | 2013-01-01 / 17:21:05
Heeej.
 
"Nu är du inte så blek" sa Tim när jag kom hem ifrån joggingturen precis. Nä, tomatröd snarare... Läste att 36% av befolkningen idag åt pizza, så det tänkte jag protestera emot och springa istället! Ska jobba på att springa både längre och fortare, men idag blev det iaf en runda på 25 minuter i rätt högt tempo. Skönt!
 
 
 

1 Januari.

KATEGORI: | 2013-01-01 / 10:18:10

God morgon!

Blä, igår var ingen rolig kväll för Baxter. När jag gick ut med honom vid 20 igår small det av världens raket och sedan var det kört för lillen. Livrädd hela kvällen...

Nu är han i alla fall sitt vanliga, glada, jag :)