Äntligen!

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-30 / 18:26:06
För fyra veckor sedan lämnade jag in min allra första rulle med 120- film. Efter att ha varit spänd av förväntan länge har de nu äntligen kommit! Jag måste säga att jag är himlans nöjd! Inte perfekta, men underbarast av alla bilder jag kan tänka mig ändå. De har en själ och de är unika.

Här är de bilderna jag tycker om mest


Älskade mathavre

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-29 / 10:45:29
Igår provade jag att tillaga mathavre istället för att använda bulgur eller coscos. Himla gott var det faktiskt och ännu godare när jag gjorde en röra av just mathavre, tonfisk, keso och soya.

Igår spenderades dagen vid Stugan. Tim badade flera gånger, men eftersom två snokar hade bestämt sig för att det även var deras badställe skippade jag att doppa mig. Blev i alla fall lite glassätande, solande och mys innan vi åkte hem.

Vid halv fyra drar jag till jobbet och jobbar ännu en kväll. Imorgon vankas det ett morgonpass och på fredag ännu en kväll som består av arbete. Känns inte så himla skoj, men vetskapen om att man kommer ha extrapengar i höst gör det lite lättare ;)




Shopping

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-27 / 13:38:31
Jag och T var just på Bergvik och shoppade lite. Blev mat och allergitabletter. Min allergi tycks bara bli värre och som tur är hjälper tabletterna mot detta bra, dock blir jag så himla trött och dåsig... Ingen bra egenskap på jobbet.


Ge mig lite tentapanik!

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-26 / 12:28:41
Hej!

Midsommar är så gott som över och därmed en del jobbande. Jag måste erkänna att jag saknar pluggandet lite nu alltså... Men bra att få längta lite, för till hösten blir det bannemej tuffa salstentor hela terminen lång.




Träning

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-22 / 15:19:07
Hej!

Nyss hemkommen från jobbet. En lagom stressig dag har det varit! Det får inte vara för lite att göra så att det blir långsamt :)

Nu blir det lite mellanmål sen kommer T och då blir det springa i spåret.

Var och hämtade ut mitt id- kort också, men självklart stämmer det ju inte... Jag är inte född 90! Men kanske skulle man ta med detta som legg till systemet? ;)

Finn ett fel... Gaah!

elf.

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-22 / 12:00:00
Jag beställde ju lite från nätet förra veckan och igår dök paketet upp! Det blev lite smink från budgetmärket elf. Trots att det skickas från Storbrittanien blir det ändå himla billigt, rougen kostade liksom 1,5 pund styck- bra för fattiga studenter ;) Blev även ett färgstarkt läppstift, en mineralfoundation samt lite borstar. I like! Nu är det bara att testa på!

elf


Självklart skulle jag prova läppstiftet direkt ;)

Morgonstund

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-22 / 05:45:16
Morgon igen då!

Igår när jag vaknade upplevde jag typ min första migrän, inte så trevligt. Antar att stress är boven, men det gick över i alla fall så överlevde delegeringsmötet :) Blev inringd igår att jag fick jobba idag om jag ville, vilket jag självklart vill- måste ju få in rutinen nu ordentligt i början.

Nu åter till frukosten som består av turkisk yoghurt, banan, kiwi och knäckisar med kaviar sen JOBB till 14.30 :)

Mot jobbet!

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-20 / 12:36:15
Hej hej!

Jag och T var ute och sprang i skogen imorse och jag slog mitt rekord med nästan en hel minut, skoj att det går lättare ju! Efter lite träning på pilatesbollen, dusch och matlagning är jag så gott som färdig för jobb mellan 14-22.

Känns kanske inte så himla motiverande när det är så fint väder, men skönt att komma igång på allvar.
Kartan över Färjestad är min bästa vän just nu...


Körsbärskärlek

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-18 / 16:02:44
Kolla vad jag hittade på Pekås?! Körsbär :D

Både goda och fina att se på


Självklart är T där och nallar ;)

Stadsloppet

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-18 / 15:59:13
Hello.

Nu har vi vart och tittat på Stadsloppet en sväng. Jag har funderat på om jag ska springa nästa år, men satan i gatan vad alla var duktiga! Vet inte om jag blev peppad eller avskräckt riktigt... 

Dock verkade svenskarna vara chanslösa mot afrikanerna som var lååångt före alla andra. Kul vare i alla fall och se :)




Mina favoriter

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-18 / 11:12:29
Make up store, Loreal, Clinique, Maxfactor, Rimmel, H&M.






Låter faarligt!

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-17 / 18:33:44
Jag googlar runt och finner följande information om mopsen:

Faran med mopsen.

För en tid sedan gick det att läsa på någon av länkar till hemsidan Pug Dog Club of Czech Republik en notis om sjukdomen som sprids i Mopsens spår. Det talas inte mycket om. Tvärtom försöker man lägga lock på som brukligt är med alla obehagliga saker. Sjukdomen är visserligen inte smittsam människor emellan men den är å andra sidan obotlig.

Namnet på farsoten är TIM (Tokig I Mopsen). Den kommer smygande och man märker ingenting själv.

Några symptom att nämna:

  • Vid samtalen med medmänniskor börjar man vicka med huvudet från sida till sida
  • Man börjar glömma familjens högtidsdagar men Mopsens födelsedag firar man varje månad
  • Till fästliga tillfälle med bjudna gäster glömmer man att köpa det mesta men inte grisöron och magert leverpastej från ”Gröna slaktaren”
  • Man börjar läsa och översätta för Mopsen textremsa på TV
  • Vid bilbyte är viktigaste kriteriet hur många mopsar får bekväm plats
  • Och en vacker dag kommer grannen med försiktig påpekande att det är Mopsen som sitter i barnvagnen och det som går i koppel är barnet …..

 

Hur skall man skydda sig mot denna smitta? Jo det är enkelt. Om man möter en Mops då skall man aldrig titta i hans ögon. Några oförsiktiga sekunder räcker och man är förlorad………

Källa:
http://www.mopsar.se/om_mopsen/om_mopsen.htm

Fredagsmys

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-17 / 18:14:07
Hej!

Som tur är ligger en stor Pekås- affär precis bredvid jobbet, perfekt om man behöver in och handla innan man ska hem då man slipper stanna till i stan. Till min stora glädje hade det kommit ut ett nytt nummer av min favvo-tidning Tophälsa. Tänkte försöka få lite mer träningsmotivation nu då den inte är på topp efter en lång vecka med massa annat att lägga energi på. Som tur är har T fått ut mig på ett par joggingrundor ändå, men den där gnistan försvinner liksom när man är trött efter jobb....

Jag är fortfarande inne i min lilla "skaffa-mops-bubbla". Istället för att googla bedårande bilder på dessa fina hundar och titta på youtube- klibb när de ska ta sina första stapplande steg nerför trappor, tänkte jag kolla upp kostnader för försäkringar, eventuella veterinärkostnader och allt annat nödvändigt.  

Tidning, bok och vaniljté = mys!

Tröttis

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-17 / 17:53:24
Hej!

Nu är denna veckan över och jag är helt slut. Så mycket nya intryck tar på krafterna. På måndag börjar allvaret och då är det bara att ta cykeln och ge sig ut ensam bland Färjestads djungel av likadana hus... Idag har jag inte bara lärt mig om kunderna och att hitta, jag har även fått en snabbkurs i hur man presenterar sig själv på ryska och fråga hur någon mår på detta en aning komplicerade språk. Men då måste jag säga att det är allt enklare att lära sig jobbet ;)

Imorgon är det Stadsloppet här i Karlstad, självklart ska jag och T titta!


Funderingar

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-15 / 17:47:22
Hej hej.

En låång dag med förflyttningsövningar, brandinformation och en massa annat har gåtts igenom på Hammrö idag. Skönt att ha alla introduktionerna gjorda nu. Nu är det bara jobb som gäller!

Nu väntar jag på att T ska komma så vi kan ta och springa lite i spåret, det behövs efter en extremt stillasittande dag vill jag lova.

Appropå ingenting har jag börjat fundera på det här med hund. Jag längtar så galet efter ett djur att ha sällskap av. Mopsar ska inte bara ha en härlig personlighet, utan är även en ganska behändig storlek på en hund. Om människor med fem ungar, tio kaniner och heltidsjobb kan ha hund, varför skulle inte jag kunna? Detta tåls att fundera på!


Jobb

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-13 / 21:32:52
Hej hej.

Dagen har spenderats delvis på introduktion i Gamla Wermlandsbanken. Det pratades om lagar, löner och lite annat som är bra att veta men som jag hört förut. Lite som en föreläsning på Uni, fast aningen tristare och aningen vackrare sal, men framför allt- man får lön.
När jag kom hem blev det en tupplur på tre timmar, promenad och mat. Imorgon blir det uppstigning klockan 5, sedan går bussen till första dagen på jobbet vid 6. Lååång dag...

Full av förväntan travade jag iväg mot Expert efter introduktionen för att hämta ut fotografierna som togs med Dianan för ett par veckor sedan. Men självklart var det försenat! Suck! Nu hoppas jag på att de dyker upp imorgon.

Har även lyckats shoppa lite från soffan också, men vad det är får ni se när det dyker upp i brevlådan om förhoppningsvis inte allt för lång tid! ;)



En dag

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-12 / 13:59:06
Vilken produktiv dag det har varit idag än så länge! Gick upp klockan 7 för att tvätta ett par maskiner, sedan blev det städning i lägenheten följt av en joggintur/powerwalk på 6 km, och till sist en cykeltur till affären.

Nu har jag parkerat i soffan med boken En dag. Än så länge tycker jag den är helt okej, men den har fått väldigt mycket positiv kritik, så hoppas den tar sig ;)


I just love it

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-10 / 18:26:01
På Hälsopsykologin denna vår fick vi lära oss hur man sätter upp mål tillsammans med våra framtida brukare. Men inte bara jag i klassen blev peppad till att sätta upp ett eget mål för att se hur det faktiskt kommer att gå, vad gör man för misstag, kan man ändra sitt mål, vad gör man om man misslyckas osv. var några ämnen vi tog upp.

Jag satte upp ett mål att jag skulle klara av att springa 5 km i backig terräng, utan att stanna eller gå. Den 11:e juni, alltså imorgon, bestämde jag att då skulle jag minsan klara av det där. Jag skulle springa minst 2 gånger i veckan för att klara det och allt skulle bli frid och fröjd.

Nu inser jag att det nog blir svårt att ta 5 km utan att gå lite emellan. Men fan vad jag är nöjd ändå! Jag har tränat mycket mer än två dagar i veckan, dragit ner rejält på kolhydraterna och sagt hejdå till socker, förutom vid få tillfällen. Jag tycker att jag ändå har lyckats med mitt mål, att det sedan inte blev exakt som jag hade tänkt mig ser jag bara som en erfarenhet istället för ett misslyckande. Att springa kommer jag i alla fall fortsätta med och när jag väl tagit de där kilometrarna i backarna ska jag knåpa ihop ett nytt mål att kämpa mot! :)



Supermix

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-10 / 15:42:52
Hej hej!

Började dagen med att åka en sväng till stan och handla lite. Eftersom T åker bort över helgen tänkte jag ha lite myskväll hemma för mig själv med lite bärmix, vanilj- kesella och mörk choklad :) Blir till att titta på finalen av Talang också då min gamla klasskompis är med och tävlar, jätteskoj!

Har precis varit ute på en powerwalk i skogen. Tydligen var jag den enda som kände för en promenad för jag mötte inte en kotte...


Utsikt

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-10 / 08:51:37
God morgon!

Ibland måste jag säga att det är helt underbart att bo på sjätte våningen. När det är obehagligt varmt inne i lägenheten kan man till exempel öppna sovrumsfönstret och lägga sig i sängen och samtidigt titta ut på en fantastisk utsikt, få svalkande vind och slippa myggen!

Igår fick jag en tomatplanta av F :) Han skulle åka bort och ganska så säkert skulle den stackars växten dö, så nu står en lång ranglig planta här och bär på snart solmogna tomater!




Äntligen åska!

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-08 / 11:16:25
God förmiddag!

Äntligen har det åskat lite här, det var dags tycker jag! Fast när det åskar klockan 10 på morgonen har det inte riktigt samma mysiga effekt som när det åskar 10 på kvällen... Jaja!

Igår i alla fall, då lämnade jag in terminens sista tenta! Om jag får godkänt på den är hemtentan är det hejdå skolarbete och hej jobb som gäller. Härligt!

Det gjordes också lite rabarberpaj hemma hos T igår, självklart dokumenterade jag ;)








Trädgården

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-06 / 18:25:11
Har haft det mysigt i Stadsträdgården nu idag, himla varmt och skönt! Tog en liten tripp till stan med, massa folk :)


Dagens skor och klänning.


Fina, fina trädgården.


Den godaste Lokan.


Och allergitabletter mot gräs/pollen, för bra får man ju inte ha det ;)

Rabarber....

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-06 / 13:08:41
Hej hej.

Startade dagen med att tvätta två maskiner tvätt. Inget fel på tvättmaskinerna idag, det ni! Efter det blev det en runda på 6 km, ungefär hälften jogging och hälften pw.

Nu sitter jag i alla fall här med blött ihop- tussat hår (har tappat bort hårborsten igeeen). Om 55 minuter ska jag möta upp T och sedan cykla till Stadsträdgården. Till dess ska jag ha hunnit klä på mig, hitta hårborsten, sminka mig, helst skriva klart tentan....


Vampyr?

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-05 / 19:41:09
Jag har haft sprängande huvudvärk de senaste dagarna, det började väl när vädret blev så fint. Jag hinkar i mig vatten, så vätskebrist tror jag inte på. Så jag får väl helt enkelt börja fundera på om jag gått och blivit en solkänslig vampyr då......


Mariebergsskogen

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-05 / 16:42:35
Hej!

Nu på eftermiddagen gick vi bort till Mariebergsskogen för att titta på djur och äta glass. Mängder med folk var där och ville väl precis som vi passa på att vara ute.


Det första djuret vi såg var en ekorre som minsann inte var innanför något staket inte.


Jag hade på mig min blommiga favoritklänning.


Getterna var söta som vanligt!


Glasspaus!


Mängder utav fåglar flög omkring.


Underbara små grisar!


Vacker stuga med fina lila blommor.


Jag har precis varit på Netto och handlat lite nödvändigheter (kaviar och knäckebröd, hehe). Så skönt att sitta på cykeln och känna ljumma vindar samtidigt som klänningen fladdrar sådär härligt när man åker över bron med älven under sig. Ungefär som i en fransk film tycker jag ♥




PW

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-05 / 13:15:14
Hej!

Imorse var jag och T ute på en powerwalk, i backarna sprang vi :) Härligt!

Har spenderat dagen än så länge med att skriva på tentan.



Hello Gladiatorerna!

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-04 / 17:59:03
Gladiatorerna ska ju spelas in här i Karlstads Löfbergs Lila Arena och jag är så sugen på att åka dit och titta! Massa toktränade människor som tävlar mot ännu mer toktränade människor i silvriga/guldiga dräkter kan ju aldrig vara fel?!


Dret

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-04 / 13:36:06
Hej!

Jag har verkligen inte haft någon tur nu det senaste. Det började igår då jag hittade en förbannad mask i toan, simmandes och allt. Fyfan!
Sen idag när T skulle hjälpa mig att sätta in mina nya patroner i skrivaren passar dom inte (!) helkonstigt då det är precis samma namn som på de förra patronerna, så vad är det för fel liksom?!
Och nu... typ 25 grader ute och jag måste sitta inne och skriva uppsats. Inte så motiverande alltså. Hoppas att jag hinner ut på en springtur sen i alla fall :)



Varning för smurf

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-03 / 18:24:34
Åkte in till stan en liten sväng förut och fick med mig lite löparkläder hem igen, mycket välbehövligt med lite att byta med då det kan bli lite för glest mellan tvättiderna ibland :) Att vara ute och springa har blivit en av de härligaste sakerna jag vet!

Linne från Nike och (smurf)blå löpartights från Soc



Till Sthlm och tillbaka på en dag

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-03 / 07:28:15
Igår blev en lång dag som bestod av ganska så mycket bilkörning- nämligen till huvudstaden och tillbaka. Blev inte så mycket turistande just inne i Stockholm, och lika bra blev väl det, för hur i havet ska man ens hitta en parkering när man väl hittat dit? Nä då får det bli tåg nästa gång. Nu hade vi bara ett ärende i Årsta, så det var ju tur :)

Lite sushi måste man ju alltid hinna med!





Kanel + äpple = sant

KATEGORI: Allmänt | 2011-06-01 / 17:11:23
Hej!

Den första av de tre jobb-introduktionerna är gjord och det var mycket intressant. Jag är taggad på att få jobba nu!

Två maskiner tvätt ska strax hämtas upp från källaren och sedan blir det en joggingtur i skogen med Lady Gaga, vi är ett grymt bra team i alla backar måste jag säga!

Sitter just nu och smaskar på lite äpple med kanel på, gott och nyttigt!