Mys!

KATEGORI: | 2013-04-28 / 10:35:22


Söndag.

KATEGORI: | 2013-04-28 / 09:35:07

Korsord är min melodi en söndagsmorgon ;)

Vi ska åka till Skövde sen idag. I veckan måste jag ta tag i transkriberandet igen...


Snygga svärmor.

KATEGORI: | 2013-04-27 / 18:59:34

Jag har just agerat chaufför till tims mamma som skulle iväg på lite fest ikväll :) så fin hon är!


Agility i trädgården.

KATEGORI: | 2013-04-27 / 16:43:26

Jag och Baxter kör lite miniagility här med fyra små hinder. Skojigt tycker vi!


DJUR.

KATEGORI: | 2013-04-27 / 13:12:00

Hej!

Trodde aldrig jag skulle skriva detta men jag har klappat två ormar idag! En vit majsorm och nån annan sort. Inte så farligt alls, men föredrar nog fortfarande katter och hundar och sånt ;)

Hundar som vi gick träffa var bland annat Chinese crested dog (!) Volpino, engelsk staffe, schäfer, tax... Hur härliga som helst. Jag är lite kär i rasen Chinese crested, så det var ju lite extra skoj. Så, åk till husdjursmässan i Karlstad, det var himla trevligt måste jag säga! :)

 

 


God morgon Lördag!

KATEGORI: | 2013-04-27 / 08:33:41

Tittar på Nyhetsmorgon med den första koppen kaffe. Snaaart mässa, ikväll vin och filmmys med mina killar.


Natti natti!

KATEGORI: | 2013-04-26 / 21:07:07

Hej,

Barre har varit igång hela dagen, så i natt kommer han med all säkerhet sova sött och drömma om massa fina hundar.

Och jag är såå taggad för husdjursmässan imorgon! Ska möta tjejerna på torget och sedan åka mot Färjestad för att klappa på fina djur heeela dagen lång ;)


Japanese i tidningen.

KATEGORI: | 2013-04-26 / 20:26:52

Wohoo, äntligen lite om japanese chins i en hundtidning! Vad roligt!


Thaimat och Barremys.

KATEGORI: | 2013-04-26 / 17:52:24

Det ska minsann kännas att det är fredag! Tim är iväg och köper thaimat medan jag och Baxter tar igen oss i soffan. Självklart ska den lille herrn luta huvudet mot matte. Mysfaktor på hög nivå!


FREDAG!

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-26 / 09:36:12
Hejsan!
 
Så var det Fredag igen, härligt värre! Jag ska unna mig lite rejält ledigt i helgen och inte tänka för mycket på uppsatsen. Det behövs lite ledigt ibland ;)
 
Nåväl. Resan till Karlstad gick fint igår, men Barre verkade inte hålla med. Trots låångpromenad och lite annat ville han verkligen inte sitta still och slappna av. Suck. Men då är han väl desto tröttare idag kanske? 
 
Nu sitter jag i alla fall på Uni och har gjort min första intervju för idag. Den blev bra, ganska kort. Två intervjuer till innan helgen. Skynda skynda! :) 
 
 
Men... nu till något annat! Nämligen fästingar. Förra året var Barre så liten och var inte mkt alls i högt gräs, även om det såklart finns fästingar typ överallt ute... Nu tänkte jag iaf ta tag i det här med fästingskydd och skaffade helt enkelt ett fästinghalsband som ska sitta på under fästingperioden. Halsbandet sitter bra och B bryr sig inte ett dugg om det. Nu i efterhand har jag läst massa på internet som säger att det är hur kasst som helst för både hunden, människan och miljön. Hundar som blivit aggressiva, hudskador... Kanske bara jag som blir nojig och mesig över sånt här? Skulle hunden få borelia eller nåt annat otäckt är det ju heller inte bra! Haha usch vad trött jag blir ;) 
 
 
Tim och Baxter ♥
 
 

Torsdag.

KATEGORI: | 2013-04-25 / 11:14:22

Hejsan!

Idag har jag redan hunnit uträtta lite ärenden: handla mat, hundmat, tankat bilen... Nu äter jag lunch och läser mysiga tidningar!

Vid 13 vankas det jobbutbildning och ikväll bär det av till Karlstad igen :)


HUSDJURSMÄSSAN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-24 / 13:12:40
På Lördag ska jag göra något som jag aldrig gjort förut, nämligen gå på Husdjursmässan i Karlstad! Tror det kommer bli himla mysigt :)
 
I helgen är det "shoppinghelg" i Skövde. Har alltid lyckats pricka in en tur på stan just då, tyvärr, haha... Men nu blir det alltså en helg i Karlstad med Tim, Barre och vänner. Mysigt!!
 

ONSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-24 / 12:47:19
Hejsan på er! 
 
Jag startade dagen lite senare än planerat, så jag fick sova ända till klockan 07 idag! Men väl på Uni fick jag reda på att första intervjupersonen inte kunde komma, så nu har jag lite dötid att slå ihjäl, närmare bestämt nästan två timmar.... Seeegt! Men ska åka hem till My innan jag drar hem till Skövde sen och ordna mig själv en kopp kaffe, hahaha... 
 
 

NÅT SOM BARRE VERKAR GILLA.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-23 / 18:05:21
Hejsan!
 
Jag verkar ha hittat ett foder som fungerar bättre nu, nämligen Royal Canins x-small junior. Så nu kör vi på det! Lite färskfoder emellanåt kanske. Och såklart lite hundchoklad när vi leker eller som belöning ;) Choklad, ja det gillar Barre himla mycket! 
 
 

Tisdag.

KATEGORI: | 2013-04-23 / 14:07:44

Hejsan!

Jag och barre har haft en riktig "barre-vårdarmorgon" som bestått av tandborstning, duschning, föning och borstning av päls och sedan en promenad där han fick springa lös :) nu är vi lite trötta han och jag!


KVÄLLEN + LITE MER HUNDAR.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-22 / 20:48:02
 
 
Sådär ja, nu har jag suttit och skrivit lite på kära uppsatsen. Men nu ska jag ta kvällen! Men först... 
 
Vissa hemnet- knarkar, andra kan aldrig få nog av att titta på kläder och skor på nätet... men jag, jag kan inte sluta titta på hundar. Jag tror jag har hittat en av de sötaste hundar jag någonsin sett- nämligen dessa Griffon´s nedan. Jag vet ingenting om rasen över huvud taget, men det får bli morgondagens google- projekt! 
 
 
 
 

Mysig måndag.

KATEGORI: | 2013-04-22 / 18:25:00

Jag, tim och barre har varit hos min farmor och farfar idag :) mysig dag! Nu har jag lite mer energi för att ta tag i pluggandet.

Det blir en lugn kväll och imorrn ska det skrivas massa på c uppsatsen.


JAG VISSTE´T!...

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-21 / 20:42:57
.... det var nåt på teven ikväll som jag ville se! Nämligen Mad men! Hur kunde jag glömma det, tänker ni. Nä, det förstår inte jag heller.
 
Jag har suttit och transkriberat lite intervju. I runda slänga tar 1 minuts intervjuprat cirka 6 minuter att transkribera. Och jag kommer att ha 15 intervjuer att transkribera (i genomsnitt håller en intervju på i ungefär 40 minuter). Jag har att göra vill jag lova ;) Samtidigt är jag glad att det är just mycket hundprat på dessa intervjuer. Det kan jag nog aldrig tröttna på. Älskade fyrbenta små djur ♥
 
Nåväl. Jag ska ta med Barre på en promenad, rensa huvudet, ta en varm dusch och sen... MAD MEEEEN! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SILVERFALLEN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-21 / 17:32:19
Vi åkte till Silverfallen förut, cirka 2 mil från Skövde. Varken jag eller T har varit där förut, men det var sjukt fint! 
 
Baxter-puss!
 
Vi hade med sallad att äta
 
Finaste Barre
 
 Älsklingarna
 
 
 
 Loka-reklam?
 
Små söta vattenfall...
 
...och ett lite större vattenfall!

UTFLYKT.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-21 / 16:36:24
Heeej!
 
Jag, Tim och Barre har varit på en liten utflykt idag! Jag tog massa fina bilder, men tyvärr går det mkt segt att ladda upp dom just nu, så försöker igen lite senare :) Kan i alla fall säga att det är helt otroligt vilken vacker natur vi har i Sverige! Det är bannemej knappt värt att sticka utomlands alltså. Man borde se det som finns i vårt egna land också. 
 
 
 
 
 

POETEN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-21 / 11:23:47
Hejsan och godmorgon!
 
Tog lite sovmorgon idag, till 9 ungefär. Ganska lagom! Nu sitter jag framför Nyhetsmorgon och dricker kaffe, en bra start på dagen. Ska försöka få gjort lite plugg idag, transkriberingar samt lite metod-skrivande. Men imorgon åker vi till farmor och farfar för att hälsa på! Man behöver lite roliga avbrott :)
 
Annars då? Vi har köpt en ny hundmat till Barre, den skulle tydligen smaka lite annorlunda från Royal Canin som vi kört mest med. Brit care heter den. Att den är lite billigare än R C gör ju inte saken sämre heller ;) Men! Han smakade bara lite på den nya maten igår kväll och nu imorse ville han inte ha alls... Gaaaah! Men fick lite hjälp från hon i djuraffären och då ska man tydligen inte ge efter och ge honom något annat, för då väntar han ju bara på att få det godare och vill inte äta maten som bjuds. Haha dessa djur alltså! Förr eller senare blir han ju hungrig i alla fall. Bara mattehjärtat som gör ont när han matvägrar...! 
 
Sitter och tittar på lite muminmuggar också. Skulle gärna vilja dricka kaffe ur den nya säsongsmuggen nedan! 

ÄT, BARRE!

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-20 / 09:52:43
Hejsan.
 
Alltså, jag håller på att bli lite smått tokig. Baxter vill inte äta. Igår kväll var han väldigt hungrig, men han ville inte ha torrfodret. När jag gav honom en korvbit gluffsade han i sig, han var alltså jättehungrig. Imorse la jag upp färskfoder och la på lite torrfoder, men han nosade bara på det. Jag vill inte ge honom något annat än hans hundmat, annars vill han väl bara ha typ korv och köttbullar... Men vi får väl kämpa på! 
 
Hihi, lilla plutten... 
 
 

ÄLSKADE FREDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-19 / 18:21:22
Hejsan!
 
Äntligen är det fredag och kanske kan man försöka koppla av från C-uppsatsen åtminstone litegranna?! Jag känner mig så sjukt äckligt stressad att jag helst av allt vill strunta i den och gömma mig under täcket. På allvar. Fy tusan. Känner mig inte ett dugg hälsosam heller, dricker alldeles för lite vatten, hinkar i mig kaffe, sover kasst, lever på sockerkickar och orkar inte laga mat. Tack för att Baxter drar med mig på promenader så att jag får frisk luft i alla fall! Och nej, vi har inte kvar Tuva hemma hos oss, M saknade henne så himla mycket att hon helt enkelt fick flytta tillbaka till sin matte igen. Himla synd såklart, men det här med känslor och djur kan man liksom inte styra över tyvärr... En dag skaffar vi en annan hundkompis till Baxter, men just nu vill jag inte ens tänka på det. 
 
Annars då? Jo, jag transkriberar intervjuer. Eller... Har hunnit med att transkribera EN. En av de kortare. Det toga bara några timmar :))))))) Jag kommer att förvandlas till en zoombie innan alla transkriberingar är färdiga vill jag lova. Alternativt kommer mina tänder anta en brun missfärgning av allt kaffe jag tvingas hälla i mig för att orka hålla ögonen öppna. Tim kommer svimma när han känner min kaffeandedräkt. Oh jaaa. 
 

MÅNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-15 / 11:43:22
Måndag igen!
 
För min del känns det mer som lördag eftersom jag jobbade i helgen. Fy tusan alltså, jag ska jobba så mycket jag bara kan så att vi kan köpa en bil snart. På onsdag ska jag åka till Karlstad och dra igång med mina intervjuer till C- uppsatsen och när jag skulle boka tågbiljetter till Kd är jag framme typ 12 som tidigast, om jag inte vill lägga en halv förmögenhet samt byta tåg tre gånger. Varför kan det inte gå bättre tåg/bussar? Jag vill få färdigt skolan nu. Nu! Har verkligen noll lust att åka fram och tillbaka till värmland. Det gör mig deppig helt enkelt. 
 
God morgon önskar jag och de fyrbenta! Mina solstrålar ♥ 
 

SÖNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-14 / 17:09:55
Hejsan!
 
Jag startade även denna dag med lite jobb på förmiddagen. Lilla familjen kom och mötte mig idag också på vägen hem, så mysigt! Väl hemma stensov jag nån timme till en film jag inte ens kommer ihåg vad den hette? Haha..
 
För övrigt så har Tuva börjat visa stort intresse för tuggben! Helst av allt hade hon nog velat ta med det ut på promenaden förut hihi ;) Baxter har en liten gummikyckling (som piper som en stucken gris om man biter på den) och den har hon även roat sig med att jaga och kasta runt. 
 
Små söta troll ♥
 

WE CAN BUILD A SPACESHIP.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-13 / 18:55:17
Hejsan!
 
Gick precis en längre promenad ensam med vovvarna. Det är lite klurigt hålla ordning på två koppel istället för bara ett, men jag för öva ;) 
 
För övrigt är jag totalt förälskad i Miss Li´s nya skiva. Jag är inte helt förvånad för, all hennes musik är bra. Ja, den är det! Det kanske krävs att man lyssnar ett par gånger innan man kan tycka om det. Men bakom hennes käcka, glada framtoning finns ett djup som jag gillar. Mina vänner- lyssna på Spaceship. Gör´t! 

LÖRDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-13 / 13:58:41
Hejsan!
 
Jag ville verkligen inte sova igår kväll, jag ville ju bara titta på hundarna ;) Det går till och med bättre än förväntat med de små liven tillsammans. Baxter var lite som ettt frimärke på Tuva, men nu verkar han ha vant sig. Och Tuva, så lugn och fin. Dom kompleterar varandra bra. I natt sov hon på Tims kudde, tror minsann att T tyckte det var roligt! 
 
Jag startade morgonen med en hundpromenad, sedan en promenix till jobbet. Fyra timmar jobb på förmiddagen och nu är jag hemma hos godingarna igen. 
 
Mor och son ♥
 
Gissa vilka som kom och mötte mig påväg hem från jobbet?
 
 

FYRA.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-11 / 19:01:41
Imorgon kommer en till liten familjemedlem hem till oss, nämligen Baxters mamma, Tuva. Jag är så himla, himla glad för detta! Både jag och Tim tycker det ska bli så spännande att se hur detta fungerar och gör det inte det, då är Tuva självklart välkommen tillbaka till sin gammelmatte. Vi ska börja med att vara fodervärdar åt Tuva, sedan längre fram bestämmer vi hur vi ska göra! Såå, ni kan ju bara ana hur förväntansfull jag är inför morgondagen! 
 
 
 

RUN RUN.

KATEGORI: | 2013-04-11 / 18:48:10

Äntligen! Senast jag var ute och sprang var det januari månad. Löpbandet är inte riktigt som att springa ute bland backar och lera... Nu, 4,5 km senare är jag trött, haha.


Torsdag.

KATEGORI: | 2013-04-11 / 14:37:25

Hejsan!

Jag är så himla nöjd just nu! Hemmet är nystädat, tvätten på torkning och hunden är motionerad. Inte nog med det är jag själv hemma och njuter av kaffe och tidning. Härligt! Men snart får allt T ta och komma hem tycker jag ;) jag är trots allt en sällskapssjuk varelse!

Jag har en så himla kul sak att berätta! Tänkte ta det i ett inlägg ikväll.

Kram!


KOMMA I ORDNING.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-10 / 11:44:24
Trots att jag har bott i Skövde i ett år till sensommaren känns det nästan som att jag ännu inte kommit i ordning här. Det har varit så mycket pendlande fram och tillbaka, hit och dit och upp och ner att det känns som att jag inte bor någonstans alls. Jag vill så gärna ha ändring på det nu! Och det är väl på god väg hoppas jag. Bara skolan är färdig så!
 

ÄTA KAKAN OCH BEHÅLLA DEN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-10 / 08:55:24
Hejsan.
 
Det här med att ha hund, det är lite som att äta upp kakan, men samtidigt behålla den. Man kan vara själv hemma, men slippa känna sig ensam. Underbart va? ;) C-uppsatsen har nu dragit igång för fullt. När jag valde ämne kände jag att jag verkligen måste skriva om något som jag är intresserad av, annars går det bara inte. Jag kommer tröttna. Såå, vad ska jag skriva om? Jo, om hundar och ansvar. Hur upplever hundägare ansvaret över sin hund? Ett ämne som intresserar mig mycket. Det finns så otroligt mycket positiva egenskaper som ett djur har och som gör oss människor lyckligare, mindre deprimerade osv. Jag har tänkt att titta närmare på det här med ansvarsbiten helt enkelt! Spännande va?!
 
Igår var... ingen bra dag. Tåget till Skövde var inställt, ersättningsbuss istället. Antagligen måste ersättningsbussen gått mycket tidigare än tiden som var utsatt, jag kom inte med den iaf. Varken Ts mamma eller pappa var lediga och hemma så jag fick fint sitta på stationen och vänta. Syster bokade en ny biljett till mig, taaack söto. Den bussen blev också försenad så jag missade bytet i Mariestad till Skövde... Haha, jag skulle alltså varit framme i Skövde klockan 14 från allra första början, men kom fram 20. Gissa om dagen var härlig ;) 
 
 
 
 

MÅNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-08 / 09:27:15
Hejsan och godmorgon från bussen till Karlstad!
 
Känns lite motigt att dra upp till Värmland nu igen, men det vankas grupphandledning av C-uppsatsen så det är bara att pallra sig iväg ;) Ikväll blir det tacos-mys med tjejerna så det gör det väldigt mycket värt att åka upp såklart! 
 
Okej, var tvungen att testa nya Loka med chokladsmak. Nej, den var inte äcklig som alla påstått, den va jäkla god!
 
 

SÖNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-07 / 10:34:41
Hejsan hoppsan Söndag!
 
Åh vad jag önskar att nästa vecka går fort! Vill ha helg igen snabbt! 
 
Jag var iaf ensam hemma en stund igår på eftermiddagen/kvällen. Härligt att vara själv, tända lite ljus, läsa bok, pussa Baxter på nosen... Bästa lördagskvällen med andra ord! När T kom hem tittade vi på actionfilm med min favoritskådis. 
 

LEO+SILVER.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-06 / 14:26:00
 
 
 
 
 
 
Jag gillar mina Myrorna- fynd! Kavajen är tunn och superskön och ser lite mer silvrig ut än på bilderna. Och ja, leo-blusen är ju liksom så jag. 

BONJOUR TRISTESSE.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-06 / 13:16:04
Hejsan!
 
Jag startade dagen tidigt som vanligt. Jag kan inte sova länge på morgonen! Efter hundpromenad och dusch tog jag bussen till stan. Lilla Skövde-stan. Hursomhelst var jag inne på Myrorna och gjorde två riktigt bra fynd! Vad det blev ska jag visa senare. En ny bok fick följa med hem också, jag ska bannemej unna mig att läsa den ikväll. Plugget får vila ikväll. Teven också. 
 
Bonjour Tristesse är skriven av fransk, nittonårig tjej och gavs ut på femtiotalet. Den ska vara lika aktuell och bra nu som då.
 
Kaffe, vykort, klubba och bok. 
 
Klubban och vykortet är från en vän och är även dessa fina saker är från Frankrike! 
 
Extra fint är det när det står på baksidan av kortet att personen tänkte på mig när hon såg det fina kortet (med kanske den finaste bilen på?!)

SOFIA DANSAR GO-GO.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-05 / 22:34:27
Imorgon är det Lördag. Jag har exakt två dagar i Skövde tills jag ska dra till Karlstad. Jag måste råplugga i helgen, men jag måste hinna göra lite annat också. Tänkte gå in till stan imorgon och få lite inspiration. Göra lite annat. Vara själv. 
 
Föresten, snart börjar en ny säsong av Mad men. Jag gör små hoppla-skutt av lycka. Man får liksom vara glad för det lilla. 
 
 

PAPERS ON THE DOORSTEP, YOU´RE NOT THERE.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-05 / 21:56:11
Jag fick höra en så fin historia av en dam på jobbet. Människors öden, deras upplevelser, historier är alltid fantastiska att lyssna till. Men vad jag fick höra idag gör mig fortfarande varm i hjärtat. Kärlek mina vänner, kärlek. Det var vad denna historia handlade om och när damen just berättat sin historia, ja, vem dyker inte om hennes man? Jag fick servera dom lite kaffe och sedan satt de på balkongen och pratade. Mer än 50 år av kärlek, det är fint ♥
 

TÖPPEN PÅ JÖBBET.

KATEGORI: | 2013-04-05 / 12:28:38

Ja det är toppen på mitt nya jobb, men kan ju inte annat än längta hem till mina killar lite också! ;)


TORSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-04 / 07:54:38
God morgon!
 
Kaffe och ägg får bli starten på denna morgon. Och en hundpromenad naturligtvis ;)
 
Annars då? Jag sliter som ett djur med med PM:et till min C-uppsats, men ändå känns det som att jag inte kommer någon vart. En permanent huvudvärk har liksom satt sig bakom pannan, det gör inte det hela mer motiverande direkt. Idag och imorgon ska jag i alla fall gå bredvid på det nya jobbet! Skönt att göra något helt annat från uppsatsskrivandet.
 
Hur som helst är vi såå nöjda med vår nya hall! Tapeterna blev supersnygga och gör hela lilla hallen mer mysig tycker jag. Vi ska egentligen ha en liten byrå bredvid klädstången, men som det är nu vill vi inte täcka tapeterna, haha... 
 
 
 
 

TUR OCH RETUR.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-02 / 14:15:13
Hej hopp!
 
Har hunnit med att åka till Karlstad fram och tillbaka, gå på föreläsning, laga mat.. You name it! Och klockan är inte ens 15! Bra jobbat va? ;) 
 
Nu sitter jag och sörplar kaffe och njuter av att mina tapeter i hallen i skrivande stund håller på att landa på väggarna. Öööönderbarrrrth. Bilder kommer! 
 

HORNBORGASJÖN.

KATEGORI: Allmänt | 2013-04-01 / 19:27:40
Hejsan!
 
Idag åkte vi ut på en liten utflykt! Först till Varnhems klosterkyrka och sedan till Hornborgasjön. Där har jag inte varit på sisådär 15 år?! Haha.. Väldigt fint väder men dock inga tranor. Jag uppskattar det enkla och att göra enkla saker på ett annat sätt än vad jag gjorde förr, ett tecken på att jag håller på att bli vuxen? Haha. Tranor och klosterkyrkor är liksom lagom syssla efter en påskhelg ;) 
 
Strax ska jag hoppa in i duschen och sedan försöka bli trött så jag kan sova, för imorgon måste jag upp tiiiiidigt. Klockan 06.00 bör jag åka från Skövde för att hinna till föreläsningen i Karlstad. Börjar verkligen verkligen verkligen tröttna på det här med att åka fram och tillbaka, men framförallt att plugga över huvud taget. Jag vill inteee mer! Det är i och för sig inte lång tid kvar, men jäklar vad grejer som ska hinnas med!