Onsdag.

KATEGORI: | 2012-10-31 / 06:20:04

Hej på er!

Valpkursen gick bra igår! De flesta valpar var av mindre modell, förutom en doberman :) Baxter fick en bästis som var en tibetansk spaniel! Sött!

Idag blir det föreläsning på stadshuset med dom andra :) lagstiftning handlar den om, känner mig lite som syrran idag med andra ord! ;)


Halsduken som blev en mössa.

KATEGORI: | 2012-10-28 / 16:34:42

Hej på er!

Jag har stickat min alldeles första mössa! Var meningen att det skulle bli en halsduk, men behövde en mössa mer så så fick det bli. Syns lite dåligt på bilden men den är mörkblå med glitterstänk i :)

Annars då? Kalla promenader och tevespel med mina hjärtan har denna söndag bjudit på.


LÖRDAGSPROMENAD.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-27 / 16:02:19
Hej hej.
 
Jag tog med kameran ut i höstvädret förut. B verkar tycka att det är skoj med snö ;)
 
Tog mig en sväng till djuraffären förut och köpte lite nödvändigheter. Men så såg jag ett "hundspel" eller vad man ska kalla det, man gömmer godis under klossar och så ska hunden själv klura ut hur den ska göra för att få fram godisarna. Såå, kan ju säga att B fick en för tidig julklapp, heheehe. 
 
Och appropå jul. Det kom två små killar och sålde jultidningar och sånt för några veckor sedan och idag fick vi sakern; En jättemysig jultidning med pyssel och sånt i, samt skumtomtar i en låda. Meeeen dom har vi gömt och ska plockas fram i december. Nån måtta får det vara ;) 
 
 
 
 
 
 

LÖRDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-27 / 07:52:28
God morgon!
 
Här sitter jag i mörkret med första koppen kaffe och frukost. Var precis ute med B en sväng och nu ska han få gnugga sina små geniknölar... har nämligen stoppat i några godisar i en vanlig, tom, plastflaska. Han äger en aktiveringsboll, men tänkte att han skulle få testa något nytt och liite svårare :) himmel så han kämpar med den där flaskan ute i vardagsrummet! Haha.. 
 
Ikväll tänkte jag försöka mig på att laga något till middag. Någon gratäng kanske? Hmm... 
 

Skrivbok.

KATEGORI: | 2012-10-26 / 19:46:12

Jag älskar att skriva och anteckna saker och vill helst alltid ha ett anteckningsblock till hands jämt. Såå, nu har jag beställt en skrivbok med mig och B på framsidan, hehehe (galen matte som är galet kär i sin hund- jag veeet!) men lite mer personligt och kul ju!

Nedan ser ni en bild på hur den ser ut, gick inte att zooma mer, så lite kass bild men.. Jajaaa :)


BAXTER.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-26 / 15:46:18
Åh, vi fick så fina bilder på B ♥
 
Och vet ni?! Han kan "sitt" nu!!!!
 
 
 
 
 
 

TIGHTS.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-26 / 14:25:40
Hej på er!
 
Vi hade en så himla mysig kväll igår! Det är verkligen värt att lyxa till det ibland. Men nu är det tillbaka till fiskpinnar och kidneybönor igen, haha ;) 
 
Det snöade ute igår och imorse när vi gick till Hemköp för att köpa mjölk så var det svinhalt och fortfarande lite vitt puder kvar på marken. Mysigt! Men väldigt kallt och blåsigt. Vi tänkte bege oss ut för att ta lite roliga bilder på Baxter, vi måste ju dokumentera hans uppväxt ju!? 
 
Tänkte tipsa om två stycken snygga tights! Perfekta att ha på joggingturen eller powerwalken, men med underställ under såklart! Från Sportamore.se. 
 
 
 

Myskväll!

KATEGORI: | 2012-10-25 / 18:23:06

Vinet är upphällt och snart blir det mat! Fick så fina rosor av T när jag kom hem :)


KVÄLL.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-24 / 19:03:09
Hej. 
 
Jag är trött som en galning. Som vanligt. Börjar bli lite irriterad på min trötthet, haha. 
 
Imorgon är det ingen vanlig dag, nej, för jag och T har varit tillsammans i 3 år (!). Tiden går fort när man har roligt :) Efter praktiken ska jag köpa lite gott vin och sedan blir det nog nåt gott att äta på kvällen. 
 
På tisdag drar Baxters valpkurs igång. Jag är så jäkla nervös! Plutten är ju ganska så rädd för andra hundar, speciellt om dom är stora, men efter att ha fått nosa lite är han väldigt social. Hoppas slippa släpa honom i kopplet bara... Jag misstänker att han är för smart för att låta sig lära nya saker. Vi försökte med "sitt" ute förut, men det gick sådär alltså. Kanske är det jag och T som är för korkade för att lära ut ;) haha näråå. 
 
 

Onsdag.

KATEGORI: | 2012-10-24 / 07:23:24

God morgon!

Jag har just gjort mig redo för praktik. Idag vankas det "hotellfrukost", som alltid på onsdagar! Mums! För övrigt önskar jag att jag fick jobb där i framtiden! (inte enbart pga frukosten, hehe).

Nä, nu till bussen!


SÖNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-21 / 14:44:18
Hej hej!
 
Vi startade dagen med en ny långpromenad som vi aldrig gått förut. Tror vi var ute i en och en halv timme ungefär och om jag inte är helt ute och cyklar kallas rundan för "Getaryggen". Hur som helst var det såå mysigt med alla löv och träd. Men nu har det börjat regna igen...
 
Jaja. Ikväll blir det till att titta på Solsidan (såklart) och kanske den där Beck- filmen som går vid 21. Mina ben är liite trötta efter joggingturen igår och långpromenaden idag, så nu blir det lugna gatan här i soffan :) Imorgon är jag tillbaka på praktiken igen! Längtar tillbaka lite efter 4 dagar ledigt. 
 
 
 

Hallonsmoothie.

KATEGORI: | 2012-10-20 / 19:16:46

Jag var ute och tog en snabb joggingtur förut. Så skönt! Tänkte börja lite försiktigt nu ett par veckor och öka längden lite efter hand :)


Regn.

KATEGORI: | 2012-10-20 / 14:54:43

Himmel vad det regnar! Vi har varit ute en del ändå såklart, men lika blöta är vi när vi kommer igen! Regnet har inget slut tror jag.


Just nu.

KATEGORI: | 2012-10-20 / 08:30:12

Hej!

Jag och B möttes av spöregn på första rundan. Mysigt men trist, som tim sa..

Kollar Nyhetsmorgon och dricker kaffe, hoppas på att kvickna till lite :)


För mycket kaffe.

KATEGORI: | 2012-10-19 / 17:39:46

Blä säger jag bara. Har druckit för mycket kaffe, druckit citronvatten och ätit clementiner. Nu mår jag så sjukt illa, hej magkatarr. Att jag aldrig lär mig ;)

Vi ska snart kolla på dokumentären om det där zoo:t i Eskilstuna som fått så mycket kritik. Tycker det är hemskt att de stackars djuren fått fara illa. Fy!

Jaja. Här har det regnat precis hela dagen. Det gör mig inte så mycket, på med regnjackan så blir det bra ändå. Men lite solsken hade inte varit fel!


FREDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-19 / 10:59:38
Hejsan svejsan!
 
Och så var det fredag idag! När T skulle göra morgonkaffet märkte han att jag glömt ställa in mjölken i kylen igårkväll. Smart Sofiaa! Kaffe utan mjölk går ju inte... 
 
Nu i veckan fick jag hem en biobiljett av gamla jobbet. Som tack för att jag sommarjobbade ungefär. Lite gölligt av dom. Så nu funderar vi på att se nån film på bio i helgen. Funderar på Hypnotisören, men har ju läst boken så vet ju liksom vad som kommer hända ;) 
 

RUN.

KATEGORI: | 2012-10-16 / 20:11:11

Hej!

Jag och T har kollat på andra avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar, och dom har gjort en himla bra serie av en himla bra bok alltså!! Se och läs!

Jaja. Var ute och joggade 25 minuter i snabbt tempo. Gick förvånansvärt bra med tanke på att det var så länge sen sist ;)

Nu blir det lite bokläsning och sedan Hollywoodfruarna på teven.

Älskar mitt anteckningsblock föresten ;)


TISDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-16 / 16:30:18
Hello.
 
Snabbvisiten till Karlstad gick bra och framför allt var det roligt att träffa mina goa tjejer igen! Synd bara att det blev så kort stund...
 
Nåvääl. Blev en kort dag på praktiken idag och nu ska jag försöka sätta mig och skriva på tentan som ska handla just om verksamheterna som vi är på och hur det fungerar och sådär. 
 
 
Mitt lilla Baxter- hjärtaaaa 

STRINGHYLLA.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-14 / 18:24:02
Hejsan!
 
Vi har haft en toppen söndag här i Skövde :) Mamma kom på besök en sväng och vi tog en tur till Esplanaden, pratade och drack kaffe. 
 
Imorgon blir det ett besök till Karlstad och Universitetet över dagen. Hoppas på en bra föreläsning! 
 
Äntligen har vi en fiiin hylla här hemma. Moster använde inte sin så nu befinner den sig hos oss :) 
 

Fredagsmys!

KATEGORI: | 2012-10-12 / 18:53:27

Hej!

Nya gardiner, ny matta och lite ljus gjorde susen med vårt vardagsrum! Nu är även lägenheten redo för höst.

Har just handlat lite till fredagsmyset ikväll. Ha en fin kväll!


HÖSTEN.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-12 / 13:11:55
Hejsan!
 
Startade dagen med att tvätta lite och sedan blev det som sagt ett besök hos frissan. Färgade utväxten och sedan la vi i en toning som gjorde håret lite mer jämnt i färgen. Blev supernöjd! 
 
Jag och B kom just in från en promenad i det härliga höstvädret. Bäst att passa på att njuta, för på söndag skulle det bli regn och rusk minsan! 
 
 
Mattes lilla gosegris! Visst börjar han se lite mer vuxen ut?!

Japaneser.

KATEGORI: | 2012-10-12 / 05:59:11

Så typiskt att man inte kan sova när man väl får!?

Jaja. Googlar på japanese chin bilder och fnissar lite för mig själv. Tänk om Baxter kommer se ut som skönheten nedan. Lilla plutten då. Fast tydligen kan det ta flera år innan pälsen växt och blivit sådär lång.

Och så glad jag är att det blev just en chin vi skaffade... Perfekta rasen för oss ju! Trubbnosad liten älskling.

Hehe jaaaa, jag är lite tjatig angående min hund. Men han är helt enkelt bäst. Punkt.


HELG.

KATEGORI: | 2012-10-11 / 20:47:39

Hej på er!

Jag svämmar över av alla intryck... Massa nytt och spännande nästan hela tiden på praktiken. Igår var jag med på ett långt krismöte angående en brukare. Jäklar vad jag lär mig! Men nu är jag ledig resten av veckan, rätt skönt.

Nåväl. Idag efter praktiken åkte jag och T till Rusta och köpte en stor matta att ha i vardagsrummet. Blev så mycket finare! Sen fick Baxter hundpåsar med döskallar på, han gillar lite coola grejer, hehehee.

Nä nu blir det film! Imorgon ska jag fixa utväxten, längtar.


ONSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-10 / 06:27:46
God möra!
 
Det har varit lite dött här på bloggen nu, men jag är verkligen heelt slut när jag kommer hem från praktiken. 
 
Idag ska jag få sitta med på ett mycket spännande möte! Och åka bil själv och hämta och fixa ärenden med "min" brukare. Har funderat halva natten på vilken väg som är bäst att åka, så att jag inte vimsar bort mig. Bra för nattsömnen med andra ord. Men nu har kära Eniro hjälpt mig välja väg  ;) 
 
Trött som ett gammalt hus. 

Just nu.

KATEGORI: | 2012-10-07 / 14:21:02

Jag dricker jordgubbssmoothie och tittar på Djurakuten med Baxter :) vårt favvoprogram!


UTVÄXT.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-07 / 12:36:24
Ja, det här med utväxt är verkligen ingen hit! Men ändå bra, då verkar det ju som att håret växer i alla fall ;) Nä, snart får jag pallra mig iväg till frissan och se till att få väck motorvägen på huvudet! Men det fåre la va vääärt. 
 
Då: nyfärgad och glad. 
 
Nu: ganska så ofärgad utväxt. 

HÄRLIGA SÖNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-07 / 09:46:38
Hej på er!
 
Äntligen är det söndag och ikväll kommer T hem!
 
På våningen över oss, tror jag det är, bor en barnfamilj. Igår kväll höll bebisen på och skrek. Kanske lite störande kan man tro, men nja. Jag och T brukar titta på varandra, fnissa och njuta av att vi inte behöver bry oss ett dugg. 
 
 

Baby Foot?

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-06 / 18:28:23
Hej på er. 
 
Mina fötter är konstant knastertorra, hur mycket jag än filar och smörjer in. Har skaffat mig Åhlens fotkräm nu istället för att köra på body butter, kanske det gör skillnad?
 
 
Är mina fötter fortfarande torra och hemska om några veckor, ja då köper jag produkten nedan- Baby Foot. Man ska alltså trä på var sin påse på vardera fot och i påsen ligger nån kräm. 2 timmar senare tar man bort påsarna och efter två veckor ska massa döda hudceller ramla bort. Och man får då mjuka bebisfötter. Ja, om jag fattat saken rätt. Har ni testat?
 
 
 

"Snart" är det jul igen...

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-06 / 13:32:42
Hej!
 
Ja, alltså jag är ju lite tokig i julen nu, eftersom det inte blev något riktigt firande förra året. Så jag har liksom redan nu börjat tagga och längta. Hehe. Och vet ni? Om jag har fattat det rätt så ska Mysteriet på Greveholm vara årets julkalender! Fast en nyinspelad version. Eller har jag drömt det? Ibland är mina drömmar så verkliga. 
 
En annan anledning till att jag längtar till första december är ju adventskalendern nedan. Hade varit sååå fint att samla figurerna och muggarna på en stringhylla... Mmmm. Ja, hejdå chokladkalendern och hej mumin! 
 
// Kram från Sofia, 8 år gammal.
 

HURTTA.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-06 / 11:36:13
Kanske är någon som är sugen på lite Hurtta- grejer till sin lilla voffis? Halsbandet är urvuxet, selen och regnoverallen ogillar B att traska runt i...
 
Spana in annonsen vettja!
 
http://www.blocket.se/skaraborg/Hurtta_produkter_till_den_mindre_hunden_43137906.htm?ca=13&w=1
 
 
 
 
 
 

LÖRDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-06 / 10:35:13
Hej och god morgon!
 
Jag har varit vaken sedan 7. Tvättat, promenerat Baxter och kollat Nyhetsmorgon. Idag ska jag bara gå runt här hemma och greja, städa lite, rensa lite, lägga upp lite saker på Blocket som ska säljas... Vara lite produktiv så att säga :)
 
Mötte världens finaste hund (förutom min då, hehe) när jag var ute med B förut. Någon slags kamphund, om man nu får kalla dem för det, alldeles vit var den. B var tokrädd och den fina vita hunden satt bara ner och såg lugn och ståtlig ut. Jag blir så imponerad av hur många fina hundar det finns egentligen. Och alla har de olika egenskaper och sätt. 
 
 
 

Fredag.

KATEGORI: | 2012-10-05 / 16:08:07

Hej!

Från och med nu idag är jag ensam hemma hela helgen. Än så länge känns det bra, har ju bax.

Tim har påmint mig att släcka ljusen innan jag somnar och vara vaksam på brandrök. Varför då undrade jag. Jo, för att finska tanten bredvid tidigare fimpat cigaretten i en blomkruka så det luktade brandrök över hela stället... Känns ju tryggt.

Annars då? Läser bok av Mia Skäringer. Älskar hennes ärliga, allvarsamma och humoristiska sätt att skriva på.


Varför har vi ingen bil?!

KATEGORI: | 2012-10-04 / 15:13:36

Hejsan!

Jag är nyss hemkommen från praktiken. Har varit med på en så kallad trepartskonferens. Efter det vandrade jag iväg till "min" brukare och gjorde lite ärenden med honom. Det är så roligt! Dessutom har jag fått klartecken från en av cheferna att jag får låna bil på jobbet så jag kan åka till de brukare jag ska till. Nice! Se upp Skövde ;)

Ikväll är det Walking whit vets uppe på billingen. Det innebär att ett gäng med hundar och dess ägare ses på berget och promenerar tillsammans, samtidigt som man får chans att fråga veterinären saker. Så bra! Dock går bussarna så dåligt att det inte är möjligt för oss att vara med :(


KROKODILFILT.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-02 / 13:41:26
Hääj!
 
Jag och Tim tog bussen till Esplanaden idag för lite shopping. Jag hade en rabattkupong på hundmat och det vill man ju inte missa :P i alla fall inte Baxter. När vi promenerar hemåt från bussen ser vi honom sitta i fönstret och tittaaaa! Som en liten prydnadsmaräng. 
 
Filten nedan fick följa med hem och som ni ser är den redan omtyckt. Det är otroligt bra med små filtar till lille plutten då han ofta ligger och smutsar ned allt med sina läskiga tuggben heheh. På Hemtex hittade jag den och det är ju då en bebispläd egentligen ;))
 

Natti.

KATEGORI: | 2012-10-01 / 20:20:46

Har hoppat i sparkdräkten och gjort mig redo för att sovaaa.

Ikväll är jag lite deppig för att Karlstad är så långt bort, att inte kunna hänga med vännerna lite mer..


TRÄNING.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-01 / 18:21:05
För första gången på allt för många veckor blev det nu lite jogging istället för de vanliga promenaderna. Himmel så skönt! Jag och T turades om att springa var sitt varv i elljusspåret, när den ene sprang gick den andre med Baxter :) Smart lösning då B är lite för liten för att få springa med oss. Nu är armarna riktigt möra efter lite styrketräning också så nu blir det duschen och sedan tevekväll! Project Runway Sverige skall icke missas! 
 
Och här kommer lite inspirations- bilder/ citat eller vad man nu kan kalla det för ;)
 
 
 
 

GREMLIN.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-01 / 16:44:18
Jag har aldrig tidigare hört talas om "Gremlin" tidigare. Men har fått veta att det är figurerna längst ned som kallas för just detta. Hur jag vet det? Två personer har påstått att min hund just liknar denna påhittade varelse?! Hahaha... Jo, och visst finns det väl lite likheter? 
 
Gremlin?
 
 
 
 
Baxter?
 
 
 

Efter tio.

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-01 / 11:14:08
Jag tittar lite på Efter tio med Malou. För det första tycker jag att hon hela tiden pratar i mun på gästerna och avbryter dom. Lite störigt att lyssna på. 
 
Idag har dom pratat om träning och hur man förebygger skador osv. Himla intressant! Men sen är det två stycken där som bakar kladdkakor som dom sedan bjuder gästerna på och direkt börjas det prata om hur många maratonlopp man måste springa för att förbränna det... Jag tycker det är liiite tröttsamt. Träna på och ät en jäkla kladdkaka om du vill och håll käft, typ. 
 
Nu blir det lite kesella! 

Frukost.

KATEGORI: | 2012-10-01 / 08:35:52

Dagens andra kopp kaffe och en smoothie, tidning och ljus sitter fint efter regnig promenix ;) Baxter ligger just nu och tar igen sig i mitt knä. Mys!


Måndag.

KATEGORI: | 2012-10-01 / 07:14:41

God morgon!

Idag är det som lördag för mig, efter som jag jobbade hela helgen :P idag ska bli en lugn dag med regniga långpromenader. Ska försöka få gjort lite plugg inför onsdag på Uni. Vi ska bland annat ha rollspel då, känns sådär kul.

Nä nu ska jag ta på mig regnkläder och dra ut med Baxter :)