Snart 8 månader.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-28 / 17:40:06
Idag saknar jag mammi lite extra. Man har ju sådana dagar ibland. Tycker bilden nedan ser så söt ut, mamma gillar nog verkligen lille Bax ;)
 
Det värsta med praktiken är helt klart att jag inte får lika mycket tid hemma med mina killar. Baxter är sällan helt ensam hemma så det går ju ingen nöd på honom direkt. På mina lediga dagar brukar vi passa på att gå långpromenader hela lilla familjen och vara ute och leka så mycket som möjligt! 
 
Föresten så blir B hela 8 månader i nästa vecka ;)
 
 

VITAMINER.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-28 / 17:27:25
Jag har laddat upp ordentligt med vitaminer och omega 3 här hemma. Känner på mig att en förkylning är på gång, tyvärr. Kanske kan detta hjälpa liiite iaf? :) Funderar på att köpa mig en flaska Mivitotal för att bombardera med lite extra bra grejer till immunförsvaret! Och förhoppningsvis bli lite piggare på köpet?! 
 
 
Vi ska titta på någon film ikväll, på teven går det ju aldrig något bra nuförtiden.. Det är liksom fredagskväll och det bästa man kan titta på är Fångarna på fortet. Fy! 
 
 
 
 
 
 

I'm alive.

KATEGORI: | 2012-09-28 / 14:52:11

Jag lever och mår fint! Är trött till tusen, är inte van att "jobba". Det är ju bara praktik, men känns ju som att jag jobbar precis som alla andra. Jag lär mig massor hela tiden och får träffa många brukare. Det är roligt men uttröttande :)

Idag har vi varit på stan en sväng. Köpte mig äntligen en varm och go sparkdräkt! Har redan hunnit spilla på den... Hehe..

Nåväl. Är ledig idag, sedan blir det praktik under helgen också. Nästa vecka blir lite lugnare, ska upp till Karlstad en dag och praktik en eller två dagar :)


Teckning.

KATEGORI: | 2012-09-26 / 12:25:33

Kolla vad fin bild Tim har gjort! Baxter som seriefigur ;)

Efter praktiken ska jag till stan och köpa garn! Ska sticka mig en halsduk tror jag!


TISDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-25 / 09:37:34
Hej på er!
 
Igår gjorde jag ett litet besök på AME här i Skövde, för att få en så bra helhetsbild över hela verksamheten liksom. Hjälpte till att montera ihop isskrapor hehehe... Men massa trevliga människor fick jag träffa!
 
Har suttit och betalat lite räkningar och kollat igenom lite bilder från i somras. Himmel vilken sommar! Jobbade ganska lagom mycket, gick på Kent- konsert, myste med Tim i Stugan, träffade syster och så vidare. Men det bästa av allt var ändå att lilla Baxter fick flytta hem till oss ♥ Att skaffa hund är bland det bästa jag gjort! 
 
 
 
 
 
 

Äntligen hemma.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-23 / 20:08:53
Heeeej!
 
Jag, Tim och Baxter är äntligen hemma i Skövde nu. Himmel så skönt! Vi tog en promenad till affären, sedan beställde vi pizza och tittade på Breaking news. Har också hunnit ta en varm dusch och vila lite. Baxter sover som en sten i sängen och har gjort det ända sedan vi kom hem, trött kille! 
 
Mitt nya mobilskal, kaninöron med en bollsvans till och med ;) 
 

Söndag.

KATEGORI: | 2012-09-23 / 15:50:58

Äntligen är allt fixat med lilla lägenheten! Nycklarna är lämnade så nu är kapitlet på Älvgatan avslutat.

Svärmor hade dukat upp så fin frukost imorse! Så mysigt att sitta och prata på morgonen istället för att stressa iväg till jobb eller skola :)

Nu sitter vi i bilen hem till Skövde!


Natti.

KATEGORI: | 2012-09-21 / 21:47:18

Nu är vi äntligen i Karlstad efter en dryg tågresa. Bax ville inte slappna av och så var det andra hundar i vagnen...

Morgondagen består av flyttstäd. Känns bara allmänt jobbigt just nu. Är så trött, så trött.

God natt på er!


Onsdag!

KATEGORI: | 2012-09-19 / 09:12:23

Hej!

Vi har lite sovmorgon här, härligt! Nyhetsmorgon, bok och kaffe är en fin start på dagen det :)

Strax ska jag hoppa in i duschen och sedan tar vi en långpromenad.


Tisdag.

KATEGORI: | 2012-09-18 / 10:43:45

Hej på er!

Hoppas ni har en bra tisdag! Jag är på praktik hela dagen men har morgondagen ledig :) bra det, man är helt slut efter en dag här då det är så mycket att ta in!


Mammi och Baxter.

KATEGORI: | 2012-09-17 / 17:11:06

Kom just in från en långpromenad med Baxter. Att han varit sövd idag kan man inte tro! Vi träffade på schipperkern idag igen och de lekte som aldrig förr. Föresten heter den Ärtan, Baxters nya kompis. Hur sött!?

Nåväl. Tror min mor är lite kär i Bax. Säger inte hennes blick något i stil med: "Sofia jag tror jag tar med honom hem och lämnar aldrig någonsin tillbaka honom igen". ? Bäst att jag är på min vakt med andra ord.


DAGENS MUGG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-17 / 14:40:49
När vi ändå är inne på det här med muminmuggar kan jag ju visa upp dagens kaffemugg- nämligen förra årets vintermugg! Ja, jag längtar efter vintern och julen ;) 
 
Älskar´n !
 

MUMINFRONTEN.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-17 / 14:34:42
Jag älskar mumintroll och muminvärlden, det vet ni. Det är något mystiskt över just den sagan och aldrig blir det löjligt, bara mysigt och spännande. 
 
Muggen med Snorkfröken och Mumin ska utgå detta år och förhoppningsvis blir det nya roliga muggar med dem på! Just dessa två muggar har jag inte i min samling så det får nog bli ett köp innan de försvinner ur sortimentet :) Likaså ska Vintermuggen 2012 få sig en plats i skåpet ;) Blir ju lite samlarvärde också! 
 
Har ni några muminmuggar?
 
Härligaste muggarna ♥
 
 
 
 
 

MÅNDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-17 / 12:17:46
Hej på er!
 
Mamma kom hit imorse och körde oss till veterinären med Baxter. Det gick bra, men var inte kul att lämna honom... Men nu är vi hemma igen och lillen sover bredvid mig i soffan. Nu är det bara det här med kastrering som vi funderar på...
 
Jag är ledig från praktiken idag så blir till att vara hemma och gosa med B. 
 
 

Love.

KATEGORI: | 2012-09-15 / 18:47:07

Denna bild hade tim satt upp på spegeln igår innan han åkte iväg till en kompis. Så glad blev jag av det när jag kom hem och var trött igår :)


Vegetariskt.

KATEGORI: | 2012-09-15 / 16:21:55

Jag har fått en liten dille på vegetarisk mat! Biffen nedan är vegetarisk och jättegod! Kidneybönor har jag alltid tyckt om och lite linser på det gjorde lunchen supergod. Jag har funderat på att bli vegetarian, men just nu känns det bra att bara byta ut kött emellanåt och försöka köpa så mycket ekologiskt som möjligt.


Långpromenad.

KATEGORI: | 2012-09-15 / 13:21:38

Hej!

Mina första praktikdagar har varit väldigt lärorika! Efter 13 veckor kommer jag ha mängder med nya och värdefulla kunskaper, det är jag säker på!

Lilla familjen tog en promenad till stan förut. Hade lite småärenden. På vägen hem mötte Baxter en riktigt skön böna ;) en liten schipperker! Så underbart söt och dom lekte så fint! Jättekul!


Praktik.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-13 / 13:11:35
Hej.
 
Jag ska strax göra mig i ordning för praktik. Älskar att man slipper ha jobbkläder på sig, utan sina egna kläder. Hatar mina piké- tröjor med Karlstad-solen på... haha...
 
Nåväl. Jag har stekt bananpannkakor att ha som mellanmål, diskat och pluggat lite. 
 
 
B sover i min hand hehehe

Torsdag!

KATEGORI: | 2012-09-13 / 09:53:14

Härliga dag! Längtar nästan efter att få åka till praktiken i eftermiddag! ;)

Har suttit framför datorn och kollat på Breaking news med Filip och Fredrik. Skoj! Snart ska jag göra lite matlådor, städa och läsa :)


ONSDAG.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-12 / 19:12:55
Sådär ja, då var första dagen på praktiken färdig! Kan säga att efter en dag trivs jag jättebra! Trevlig och framförallt duktig handledare och snäll personal och chefer. Jag kommer att få en del eget ansvar och få starta upp lite case management tillsammans med en brukare. Åh så spännande! Nu är jag grymt trött efter en dag med tusen nya intryck! Två dagar till denna vecka kommer jag att få vara på en annan del av verksamheten (min handledare är ledig) och nästa vecka får jag helt enkelt testa mina vingar som CM! Wow säger jag bara!
 
Något som inte är så yeah yeah wow wow är att veterinärbesöket med Baxter gick lite sisådär. Andningen var det antagligen inget fel på, det som jag oroade mig över. Däremot har han en mjölktand som inte vill lossna och som måste bort snarast då den kan skada den nya tanden. Mjölktanden satt som berget och lilla B ska tillbaka till veterinären i nästa vecka, bli sövd och få tanden utplockad. Då får matte plocka upp stora plånboken. Nä, men det värsta är ändå att lämna honom på kliniken och att han ska bli sövd. Blääää. Inget ont får hända min lilla pojke. 
 
Älskar Tims gos-tröja jag har på mig på bilden! Som jag för övrigt köpte åt honom för länge sedan ;)

Pets rock.

KATEGORI: | 2012-09-11 / 11:53:44

Hej!

Jag har grejat lite smått här hemma, bland annat borstat Bs tänder och päls. Nu är han fin och redo för veterinären. Föresten jag och Tim åkte till djuraffären med lillen igår. Bra för honom att se lite annat och kanske träffa andra hundar som shoppar ;) liten miniaktivitet liksom! Vi handlade lite Baxtermat och godis. Alltid bra att ha lite på lager hemma :)

Vad tycker ni om min mapp föresten? Haha...


Tisdag.

KATEGORI: | 2012-09-11 / 06:32:30

Hej och god morgon!

Dagens datum ger mig lite smått dåliga vibbar. Blä.

Gårdagen gick bra! Var som en vanlig föreläsning på Uni förutom att jag inte kände en kotte. Dessutom var min handledare sen så liiiite malplacerad kände man sig nog ;) iaf till en början.

Imorgon börjar praktiken på riktigt. Jag har lite blandade känslor. Tänk om jag upptäcker att detta absolut inte är något för mig!? Nä, men det verkar spännande och utvecklande iaf. Tror det blir himla bra både denna termin och i framtiden som case manager ;)

Idag då? T ska till högskolan en sväng och i eftermiddag blir det veterinären med Baxter. Han andades sådär konstigt igår igen, bra att vi har en tid idag!


Flowers & X Factory.

KATEGORI: | 2012-09-09 / 19:38:48

Hej!

Vi har haft besök här idag, pappa och även tims bror och hans flickvän kom förbi. Så trevligt! Förhoppningsvis är jag ledig från praktiken om tre veckor, för då vankas det en tripp till Västerås för att hälsa på dom!

Ska strax krypa ner i sängen med en kopp te och titta på x Factory. Sedan blir det sova! Alarmet står på 05:45 imorrn...

Dessa fina blommor fick vi idag från Ts bror + flickv. Finaaa!


Söndag.

KATEGORI: | 2012-09-09 / 09:00:51

God morgon!

Så då var denna vecka snart slut. Jag är supernervös inför morgondagen, men ska försöka att tänka på något annat. Tiden går så fort, vart tog sommaren och ledigheten vägen?!

Nåväl. Håller på och tvättar nu. Sedan ska vi cykla iväg och veckohandla mat. Typ massa frysta grönsaker som man kan trycka in i frysen.


Kaffe och miner.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-08 / 16:37:32
Heeej!
 
Åh, äntligen vet jag vart Stadshuset ligger. Önskar att min handledare har en stor skylt på sig på måndag så att jag hittar honom. Han ser ju liksom ut som alla andra män i hans ålder, och jag är så kass på att känna igen ansikten på folk som inte är i min egna ålder eller inte utmärker sig. Konstigt? Ja. 
 
Sitter och sörplar i mig dagens första kopp kaffe nu. Det har väl inte hänt på hurlängesomhelst. Kaffe ska man dricka tillsammans med frukosten ju. Men men. Tim har sina nya linser på sig och är sååå glad att han SER utan att ha glasögon på sig. I vanliga fall när han inte har glajjorna på sig kan man ju göra massa roliga miner och han ser inte ett dugg vad jag gör, kan räcka ut tungan om jag så skulle vilja, och han ser det inte. Hahaha, ja det är min humor det. 
 

Höstsymfoni.

KATEGORI: | 2012-09-08 / 13:44:32

Hej!

Jag är, efter att ha tagit på mig två extra tröjor och ett täcke, fortfarande genomfrusen efter vår promenad till stan och tillbaka. Huuu! Har iaf värmt mig med lite te som smakar äpple, päron och vanilj. Höstsymfoni heter det, mycket passande! ;)


FILMTIPS!

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-08 / 08:09:49
God morgon på er!
 
Lilla familjen ska gå till stan om en stund, T ska nämligen prova linser hos optikern och jag och Bax ska följa med. På måndag, första dagen på praktiken, ska min handledare på kurs i stadshuset och jag ska vara med. Bara det att jag inte vet vart stadshuset är, så det ska jag försöka klura ut idag ;) 
 
Idag är en dag som jag saknar Linnéa lite extra. Tänk om Skövde och Sunne hade befunnit sig liiite närmare varandra. Då hade jag släpat med min goding till bion och sett nya Hamiltonfilmen ♥
 
 
Föresten, vi såg på en så himla bra film igår! Intouchables heter den och jag kan varmt rekomendera den!
 
 
 

FOUNDATION.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-07 / 14:00:39
Jag införskaffade mig en ny foundation från Apoteket för ett litet tag sedan. Denna från Apoliva fungerar jättebra! Den är oljebaserad, men är ändå inte speciellt fet. Täcker lagom mycket gör den också! Jag tog den ljusaste nyansen och den är väldigt ljus till och med på mig. Men det blir perfekt för mitt vinterbleka fejs. 
 

It´s Friday!

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-07 / 13:24:53
Hej på er!
 
Äntligen är det fredag! Inte för att man märker så stor skillnad på dagarna när man ändå inte är kontinuerligt i skolan. Men andra bullar blir det väl nästkommande veckor ;) 
 
Medan T var i skolan har jag och vovvis varit i djuraffären och köpt ett värmetäcke som vi fick hjälp att prova ut. Han behöver ju verkligen det nu när det håller på att bli kallare. Regnoverallen som jag skaffade till honom vägrar han gå i, antar att de små benen på overallen stör honom, så ska helt enkelt lägga upp den på Blocket sen när jag får tid. Detta täcke tycker han om att ha på sig! Mjuk och skööön! :) 
 
 
 
 

Vet.

KATEGORI: | 2012-09-06 / 20:29:17

Min lilla kängurubebis! Han gillar att ligga i en tröja sådär. Som en bärsele typ, haha...

Nåväl. B brukar ibland andas lite knepigt, ungefär som att han fnyser med näsan väldigt hårt flera gånger, det brukar hålla på nån halvminut eller så. Ska ringa och prata med veterinären imorrn så får vi se. Kanske noskvalster? Eller så är det inget alls :)

Nu ska vi titta på filmen Avengers!


Torsdag.

KATEGORI: | 2012-09-06 / 08:35:28

Hej på er!

Igår var jag på Uni en sväng, sista gången innan praktiken startar. Vi fick göra personliga utvecklingsplaner och fila lite på hur vi ska presentera oss för våra brukare och olika myndigheter. Långt ifrån alla vet ju vad en vård- och stödsamordnare/ case manager är.

Fick mina böcker igår och jag har faktiskt redan börjat läsa i How to be a woman. Den är så kul! :D såå idag blir det höstpromenader och läsa inne i värmen.


Full fart!

KATEGORI: | 2012-09-03 / 19:29:40

Det har varit full fart idag på Baxter! Massa lek och lite fritt springande ute.

Jag körde lite mini- spa förut, filade fötterna och öste på med body butter och sedan stoppade jag ner fossingarna i var sin plastpåse och sen på med sockar. Nu är fötterna som nya vill jag lova :D

Här leker busen på sin nya filt och smaskar på tuggben.


Måndag.

KATEGORI: | 2012-09-03 / 12:57:32

Hej!

Jag har pysslat lite här hemma och spikat upp en tavla ovanför sängen. Det blev fint tycker jag :)

Har varit ute en lång runda med B och nu ska jag försöka plugga lite!


KVÄLLEN.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-02 / 19:51:10
Jag sitter just nu med hårinpackning i håret, ljusen är tända och vi väntar på att Solsidan ska börja! 
 
Har varit en duktig sambo som städat som en tok i badrummet och invigt nya stekpannan med att steka bananpannkakor till oss ;) Dessutom har jag hunnit med att läsa ett kapitel i härliga Case management- boken. Känner mig mer och mer redo att starta praktiken nästa måndag då jag ska gå med just en case manager i cirka 15 veckor. Jag har massa jag vill lära mig och det ska bli så kul! 
 
Baxter har slocknat i sängen med huvudet på kudden och snarkar som en stor karl. Nu ska jag koka oss lite grönt té! 
 
Ha en fin kväll! ♥
 

HURTTA.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-02 / 15:14:44
Hejsan!
 
Jag sitter och dricker kaffe och äter en bit mörk choklad. Namnam! Tänk att jag inte gillade kaffe förut, det var tider det ;)
 
Nåväl. Syrran tipsade mig om en tomatsoppa som hon i sin tur blivit tipsad av farmor och denna soppa gjorde jag idag. Nu kom jag ju inte ihåg exakta ingredienser och sånt, men på ett ungefär. Blev sååå gott! Hade mycket vitlök i och toppade med färsk basilika. 
 
Lille herr B växer vill jag lova. I alla fall runt nacken. Jag älskar det Hurtta- halsband han har nu, för det är så mjukt och bra för en liten vaplnacke, men nu är det lite för tajt. Så jag beställde helt enkelt hem ett nytt litet halsband i en storlek större och i färgen orange :) 
 

DONUT.

KATEGORI: | 2012-09-02 / 14:22:23

Hej!

Jag kom just hem från stan. Har shoppat ny stekpanna, en filt till Baxter och lite annat smått och gott. Hittade äntligen en hår-donut och nedan ser ni resultatet av min snabba uppsättning på typ 30 sekunder ;) tycker det ser lite roligare ut än bara en vanlig toffs eller knut.


God kväll!

KATEGORI: | 2012-09-01 / 20:50:58

Ja, såhär brukar det se ut på kvällarna- en Baxter i knät! Underbart! Jag blir bara mer och mer kär i min lilla hund. Han har fått springa lös nu på sista rundan och himmel vad han älskar att springa och jaga oss och busa.


BUSS-LITTERATUR.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-01 / 19:41:37
Vad passar bättre än att slå ihjäl lite tid på bussen med hjälp av bra böcker? Om man nu inte blir illamående såklart... Men vi gör ett försök ;) 
 
 
När jag kollade på Nyhetsmorgon imorse fick jag reda på att Jonas Gardell släppt en ny bok! Alla hans tidigare böcker är så jäkla bra och starka. "Torka inga tårar utan handskar" ska bli väldigt spännande att läsa!
 
 
 
 
Caitlin Moran har blivit omåttligt populär i Storbrittanien med hennes bok "How to be a woman". Såg henne hos Skavlan tidigare i våras och oj vilken speciell och härlig människa. Den ska också bli kul att läsa! 
 
 

1:a SEPTEMBER.

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-01 / 12:34:29
Hejsan!
 
Jag tvättar, lagar mat och grejar här hemma. Vädret är helt underbart ute, krispig höstluft! Äntligen! 
 
Bilden nedan är ifrån när jag och T var i Köpenhamn. Tycker man ser på mig att jag verkligen är lycklig?! Hihi. Det var så härligt att bo på ett fint hotell och njuta av den mest underbara hotellfrukost! Man sov som en gud under de där fluffiga täckena! Jag ska försöka återskapa den där hotellkänslan hemma, att trivas så bra som det bara går. Ha fina handdukar, mysiga sängkläder och lyxiga duschkrämer. Sedan får man väl göra någon slags student- version av det hela, men iaf se till att unna sig att ha det trivsamt omkring sig! 
 

Lördag.

KATEGORI: | 2012-09-01 / 09:41:42

Hejsan!

Jag hade en bra dag på Uni igår, roligt att träffa klasskompisarna igen! :) gulligaste Linnea hade med sig en födelsedagspresent till mig, en muminmugg och en muminpepparkaks- form! Så himla fint av henne!

Det var väldigt kul att få träffa min handledare och hans chef inför praktiken. Trevliga personer! Dock har det varit sämst info från universitetet när det gäller tillfällen vi kommer vara på Uni i höst. Det kommer med andra ord bli ganska mkt åkande mellan Skövde och Karlstad, buss 839 kommer bli mitt andra hem ;) haha närå, det är det värt!

Idag ska jag gosa med Bax och Tim hela dagen och kanske plugga lite :)