Chocomania

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-31 / 20:39:23

Fick hem ett litet prov på the body shops nya body butter Chocomania förra veckan. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om doften. Den är helt okej, men kanske lite för lite chokladdoft?

Jag stensomnade i två timmar på eftermiddagen, undrar hur det kommer gå att sova i natt. Ska kolla någon dokumentär nu på svt play och hoppas på att tröttheten kommer om ett tag!


Kappa.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-31 / 18:27:38
Jag var ju inne på att köpa en skinnjacka till våren, men det slutade helt enkelt med att det blev kappan från H&M nedan. Så snygg! :) Jag har ju en liknande i beige, men efter ett antal säsonger är den ganska sliten nu tyvärr...

lila.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-31 / 16:54:18

Art

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-31 / 11:24:59
Jag har ju blivit lite kär i tavlor och sånt. Vackra tavlor är underskattade! Tavlan nedan skulle jag lätt velat ha på en i övrigt tom, stor, vit vägg. Snyggt ju! Gå in på allposters.se, där finns massa fint :)
Jag ska fööörsöka återgå till mitt pluggande nu, skriva recension......

Frukost

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-31 / 09:57:17
Hejsan!
Har börjat dagen med 40 minuters pw. Min favoritrunda går bland annat genom Mariebergsskogen bland alla gulliga djuren. Bra start på dagen med lite frisk luft och natur!
I förra veckan sökte jag lite nya lägenheter. Trivs ju rätt bra där jag bor nu, men lite förändring skulle inte vara fel. Hur som helst får jag gå på visning på en lägenhet på Orrholmen som jag sökte. Jätteskojigt! Men jag vet inte om jag verkligen vill flytta... Lägenheten jag sökte är mindre än den jag har nu, men kostar också en hel del mindre. Jaja. I morse när jag stängde dörren möttes jag av hemsk stank av spya i trappuppgången, då blir man lite mer sugen på att flytta, hehe.

Roses

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-30 / 19:57:50

Jag har beställt nya sängkläder! Har funderat på detta ett tag och först tyckt att det varit onödigt, det går ju att sova utan vackra sängkläder liksom.
Men nu slog jag till i alla fall! Älskar rosor, så dessa nedan fick det bli. Hoppas T inte ogillar den tjejiga stilen allt för mycket, haha....


Dramatic look

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-30 / 15:23:37
Hejsan!
Jag har haft världens bästa helg med syster! Shopping, bio och massa prat har det blivit- underbart! Även om vi inte ses så ofta så pratar vi ju med varandra flera gånger om dagen ibland ♥
Nåväl. Idag har jag hunnit med att både tvätta, städa och plugga helt okej mycket. Bra! Mer plugg måste det nog dock bli för att hinna färdigt en recension tills på fredag, men det är mest bara intressant tycker jag.
Har fyllt på sminkförrådet lite. Primern är världens bästa!
Vi åt cupcakes...
...och tittade på Sex and the city ;)

Baka.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-26 / 14:39:34
Hejsan!
Uni har stått på schemat idag. Bra föreläsning!
Efter att jag kom hem har jag faktiskt bakat. Dammsugare! Första gången jag gjorde det bakverket och tycker att resultatet blev helt okej :)

Tisdag.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-24 / 20:07:54
Hejsan!
Jag har haft en bra dag. Nya kursen verkar intressant!
Förutom Uni idag har det inte blivit så mycket mer gjort. Har fixat sommarjobb dock, på Färjestad igen. Är lite lycklig över att jag får stanna. Då slipper jag ordna något nytt. Det hade jag inte orkat. Dessutom har jag bestämt mig för, om inte planerna ändras, att lästa masterutbildningen efter denna utbildningen jag läser nu. Det innebär att jag får en masterexamen i psykologi, plus att jag blir kbt- terapeut, dock bara under handledning. Fast äsch, när jag ändå är igång kan jag ju lika gärna bli doktorand också. Och sen se till att bli professor i ämnet. Not, om jag inte vill ha 3 miljoner i studieskulder och tvingas sjukskriva mig resten av mitt liv.
Just nu känns det som att jag lever i min lilla bubbla som består av Uni och Sex and the city. Inte okej! Men men, så får det väl vara ibland. Tar nya tag nu! Snart.....
För övrigt kan jag berätta för er att det enda som är värre än grannar som lyssnar på hög och dåålig musik är grannar som skrattar konstant. Och höögt. Jag gillar det inte.
Idag har jag dessutom läst Elle och...
...slagit in paket!

22:03

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-23 / 22:03:10
Det går inte att sova när tankarna exploderar i huvudet. Varför ska alla tankar komma samtidigt som mörkret? Inga frågor rätas ut till klartecken och allt bara exploderar inombords. Ångest!

Måndag.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-23 / 14:55:29
Hejsan!
Så var det måndag igen. Och nya terminen börjar idag. Är ledig idag, men laddar inför Samtalsmetodiken som startar imorgon. Ska bli så himla spännande! Hoppas bara kursen lever upp till mina förväntningar.
Har haft en mycket bra helg, men längtar redan till nästa! Då kommer som sagt syster hit. Helgen efter det blir det en tur hem till T och även en utflykt till Göteborg! Som jag har längtat efter den staden! :)
Annars då? Trött som satan. Har försökt pigga upp mig själv med pw och kaffe. Men magen skriker efter godis, haha (buhuuu). Nu blir det iaf soffläge större delen av dagen, sköönt.
Från morgonpromenaden:
Världens bästa Mariebergsskogen
Orrholmen
Enorma grisar!

I`m alive

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-21 / 12:21:21
Hejsan!
Jag har haft några lugna, härliga dagar tillsammans med T. Igår gick jag runt på stan och shoppade lite och även klippning blev det. Nu känns håret sådär härligt och mjukt. Blev enbart lite toppning, håret ska nämligen bli låångt har jag bestämt. Jag tror att mitt hår tycker något annat dock....
Nåväl. Halva utbildningen har ju gått nu. Det firade jag och vännerna i torsdags! Pizza följt av bio. Hamilton var det vi såg. Bra film tycker jag!
Snart ska vi dra hem till Ts mammi och hälsa på. Mysig lördag!

För övrigt fyller världens bästa syster år idag! Önskar jag kunde ge henne en stor kram NU, men det får vänta tills nästa helg helt enkelt ♥

Vårigt värre

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-17 / 17:25:51
Hej!
Jag håller på och kollar runt på lilla nätet och suktar efter alla saker jag vill ha, haha. Till våren ska jag i alla fall försöka köpa mig en fin skinnjacka. Den nedan kommer från Nelly. Datorskalet älskar jag, hur fin är inte färgen?!

PW.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-17 / 13:07:36
Hejsan!
Idag är det som sagt tentaplugg som står högt på listan, men har i alla fall hunnit med en 40 minuter lång pw. Väglaget var helt okej idag, men längtar tills man kan ta ut stegen ordentligt och slippa vara rädd för att man ska halka och slå ihjäl sig. Till våren ska jag försöka börja springa igen, undrar verkligen hur det kommer gå, haha...

Society6

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-16 / 19:51:05
Hejsan!
Jag vill inget hellre än att ha en stor, fin och rymlig lägenhet där jag känner att jag kan inreda så mycket jag vill, utan att det känns onödigt. Som det är nu vill jag inte lägga pengar på lägenheten då jag inte kommer bo kvar så jättelänge till. Men... jag har hittat en sida, Society6.com, som har så himla fina tavelmotiv (och mobilskal, dataskal och allt mellan himmel och jord). Blir så sugen på inredning och ha massaaa fina tavlor!

Oliva

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-16 / 14:27:29
Hej!
Har varit på Uni en sväng idag och lyssnat på föreläsning om bland annat bensodiazepin- beroende. Ganska spännande :) Efter skolan åkte jag förbi Linnea en sväng och nu sitter jag med varmaste tröjan på och försöker plugga. Tenta på onsdag och jag har nästan lite panik! Jaja, har hela dagen imorgon på mig också, det löööser sig.
Tänkte bara tipsa om ett mycket fint och vårdande läppglans från Oliva som jag fick av min kusin i julklapp. Tycker mycket om det!
Nu: in i pluggandets värld........

Virkat

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-15 / 19:29:47
Hejsan!
Jag har haft en lugn helg med massa SATC och därmed mindre plugg. Får ta igen det ikväll.
Har varit ute på promenix med Linnea, följt av lite matshopping. Perfekt härlig söndag!
För övrigt önskar jag såå mycket att jag kunde virka. Då hade jag gjort shortsen nedan. Vill haaa...

SATC

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-14 / 22:00:06

Jag har SATC maraton här. Världens bästa serie.


Hårsmycke

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-13 / 17:29:27
Hejsan!
Vi fick gjort åtminstonde lite plugg på biblioteket. Linnea hade med sig världens godaste bullar åt oss den sötnosen! Tiden flög iväg, men måste lära mig liite mer om Motiverande samtals- delen innan jag känner mig säker inför tentan.
Lite shopping blev det faktiskt efteråt. Köpte Super Driven till datorn. Kände att jag inte klarade en helg utan massa bra serier att kunna titta på och dessutom ingen T... Har redan kollat två avsnitt av Sex and the city. Best everrrr!
Hittade ett mycket fint hårsmycke på Glitter! Stiligt och snyggt!

Just nu

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-13 / 16:27:21


Hype.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-13 / 08:54:01
Jag älskar tygkassar och skulle kunna äga hur många som helst! Denna fina saken nedan kommer från Avanna.se.

Friday.

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-13 / 08:25:31
Hej på er!
Vad tycker ni om min nya design? Såklart är det T som har gjort den, efter mina önskemål, hihi ;)
Sitter iaf här vid skrivbordet och äter frukost. Väntar på att klockan ska bli 10 och därmed plugg med den bästa. För övrigt har jag ingen aning om vad jag ska hitta på i helgen, förutom att plugga då, såååklart. Och sova. Att sova är inte ett dugg överskattat!

Kära kurslitteratur...

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-12 / 20:06:05
Hej!
Himmel vad jag sovit idag. Fortfarande är jag väldigt trött, men ska iaf försöka hålla mig vaken en stund till!
Har just beställt hem kurslitteratur till Samtalsmetodiken. Tusen spänn gick det på, men man får helt enkelt se det som en investering i sig själv, massa ny och ovärderlig kunskap.
Många i klassen öppnar knappt sina böcker, men tycks klara sig ganska bra ändå. Jag undrar hur det kommer gå i framtiden jag. Allt handlar ju inte bara om att fixa tentan. Herregud vi ska ju sitta mittemot en människa som vi ska kunna hjälpa. Då spelar det sannerligen ingen roll hur många poäng man hade på tentan, utan hur mycket av kunskapen som faktiskt består. Böckerna hjälper ju helt klart till att sätta ett sammanhang på saker och ting, och göra så att man kommer ihåg längre och ger nya infallsvinklar.
Imorgon ska jag och Linnea plugga på bibblo i stan. Känner verkligen att det är dags att se till att saker fastnar i hjärnan nu. Helst en stund längre än efter tentan nästa onsdag.

Helgen är planerad...

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-11 / 20:29:36
God kväll!
Har tittat på två avsnitt av Kronjuvelerna på svtplay. Spännande! Sista avsnittet ska jag kolla på imorgon. Nu måste det bli plugg, om jag inte somnar med näsan i böckerna vill säga.... Vart har dagen tagit vägen föresten?!

När lönen anländer...

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-11 / 09:55:25
Jag känner mig minst sagt lite patetisk när jag tänker på hur mycket jag tycker om min dator, men den är verkligen ett av de bästa köp jag har gjort! (Vilket ju är tur det med tanke på vad den kostade) Hrrmm...
Men det finns dock en liten negativ sak med den; den har ingen cd- läsare. Nu när jag inte äger någon teve längre kan det minst sagt kännas lite tomt att inte kunna se filmer och sånt längre.
Såå, när lönen kommer ska jag helt enkelt köpa en "Super Drive", en extern cd- läsare! Äntligen kan jag kolla på Sex and the city snart igen!
Macbook Air Super Drive:

Onsdag!

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-11 / 09:33:39
Hejsan hejsan!
Redan onsdag idag. Idag ska jag ägna dagen åt plugg, tvätt och pw. Igår blev det nämligen inget plugg gjort alls, jag tillbringade mest hela kvällen med en sovande japansk spets- bebis i famnen (!). Momiji har nämligen fått en ny vän, Ponyo. Så fin! Och ja... Jag blir såklart så himla sugen på att skaffa vovve, men det får vänta! Tur att man kan låna andras hundar ;)
Här är i alla fall dagens frukost! Ska försöka köra lite hårdare på det här med färre kolhydrater och mindre socker. Socker finns det ju i princip allt, men undvika de största fällorna kan man ju alltid undvika. Alltså inget godis på ett bra tag. Tur att det finns mörk choklad ;) Pasta/ bröd/ ris/ potatis äter jag ganska sällan nuförtiden och jag saknar det knappt längre! Men godis däremot... Satan vad gott det är!

Vinterro?

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-09 / 20:27:32
Hejsan!
Sommarro kan ej längre kallas för just Sommarro längre. Snön singlar ner och ett mer passande namn för denna del av staden skulle helt klart vara Vinterro!
Trots att klockan bara är halv 9 blir det nog sovdags för mig snart. Uppstigning klockan 6 imorrn, föreläsning på Uni, hem och tentaplugga....
Håller på och surfar runt lite inne på Muminboden.se. Det finns helt klart galet mycket fint! ;) Här är mina favoriter:

Omöjligt att koncentrera sig!

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-09 / 14:44:59
Hejsan!
Hemma från Uni. Föreläsningen gick fort. Gäspade ungefär tusen gånger. Hämtade ut Psykofarmaka- tentan och blev glad över ett fett VG.
Nu känns det dock omöjligt att komma igång med pluggandet. Jag bara tänker på hösten och nästa vår. Praktik och C- uppsats. Lite smått rädd är jag allt, men ska bli spännande. Denna vårterminen blir alltså sista terminen med "normalt" pluggande. Tiden har minst sagt gått fort, och jäklar vad stolt jag är över att ha klarat allt, trots att vissa perioder varit tuffa.
Halva studietiden har gått. Sedan är jag färdig Vård- och stödsamordnare! Sjukt peppad!

Enastående kvinnor

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-09 / 08:59:00
Jag älskar verkligen att titta på dokumentärer! På Svt sänds det en serie vid namn Enastående kvinnor. Spännande, lärorikt och välgjort! Igår tittade jag på ett program om Martha Gellhorn. I like it!

Put it on a paper

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-08 / 19:51:34
Jag köpte en riktigt fin anteckningsbok i helgen. En sån där fin med hård pärm och tjocka härliga sidor att skriva på. Tycker så mycket om att skriva, tror att man mår bra av att få ner tankar och känslor på ett papper. Skriva av sig och sedan när man känner sig färdig, stänga igen boken och känna sig lite mer lättad. Lättad över att ha fått lite mer ordning på tankarna ♥

Back in Karlstad!

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-08 / 16:35:11
Hejsan!
Efter en busstur på 2,5 timme och sedan en stunds väntan på ytterligare en buss är jag åter hemma på Älvgatan! Känns så himla trist att åka ifrån T, vill inget hellre än att stanna! Men känns trots allt helt okej att komma hem till en ren och städat lägenhet som doftar vanilj.
Imorgon blir det Uni. Känns skönt att vara tillbaka i gamla rutiner och få lite vettigt gjort!

Play

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-07 / 08:43:04

Hej!
Jag och T spenderade gårdagen med att handla mat och titta på film. Såg bland annat dokumentären Underkastelsen, minst sagt skrämmande- men bra!

Nåväl. Idag ska jag lämna lilla sjukstugan och bege mig ut på stan en sväng. Spännande att se vad Skövde har att erbjuda! Sedan vill jag spela arkadmaskin med T :)


I Skövde

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-06 / 12:32:52

Igår tog jag, mycket spontant, bussen ner till Skövde. Tim har gått och blivit sjuk, så tänkte ta hand om honom lite nu i helgen :) och plugga såklart!


Året som gått...

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-05 / 08:48:25

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?

Jag skaffade mig ett sommarjobb/ helgjobb. Förlovade mig med världens bästa kille.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej.

Dog någon som stod dig nära?

Nej!

Vilka länder besökte du?

Enbart Sverige.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?

Lite mer lugn och mindre stress och oro.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

23:e augusti ♥

Vad var din största framgång 2011?

Fixade alla tentor på Uni. Började jobba...

Största misstaget?

Inte lyssna på mig själv.

Bästa köpet?

Helt klart min Macbook och iPhone! Aldrig något krångel! Bussbiljetterna till Skövde och Örebro har också varit grymma köp, såklart! ♥

Vad spenderade du mest pengar på?

Datorköp, kläder, kurslitteratur.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Lärde känna en klasskompis bättre och fann en vän för livet.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Tycker inte det varit nåt speciellt musik- år...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag tror jag var gladare. Trots allt lärde jag nog känna mig själv bättre.

Vad önskar du att du gjort mer?

Lita på att saker ordnar sig. Varit hemma mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat!

Blev du kär i år?

Ja, i en viss liten hund... Och vissa tekniska prylar, haha!

Favoritprogram på TV?

Idol, Top model, Desperate Housewifes... Ganska tjejiga program med andra ord!

Bästa boken du läste i år?

Tyckte inte att jag läste speciellt mycket (förutom kurslitteratur då) men Denise Rudbergs böcker är alltid bra!

Största musikaliska upptäckten?

Amanda Fondell! Hon är så duktig! Och några nya Kent- låtar som jag inte lyssnat på förut.

Något du önskade dig och fick?

Ett sommarjobb, haha.

Något du önskade dig och inte fick?

Man får vara glad för det man får!

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Var med Tim och hans föräldrar. Tog det lugnt.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nja, det blir som det blir, man får vara glad för det :) hade ju dock inte tackat nej till att skaffa en lägenhet tillsammans med T eller resa mer!

Vad fick dig att må bra?

Tim, familjen, vänner, lugn och ro.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Jocke Berg hade gärna fått sjunga några låtar för mig! Ryan Gosling hade lätt kunnat gjort lite fler filmer också!

Vem saknade du?

Alla där hemma.

De bästa nya människorna du träffade?

Träffade inte så himla mycket nytt folk. Men favorithundens matte och husse står högt upp på listan såklart!

Mest stolt över?

Att allt löste sig till slut, som det ju alltid gör. Att jag tog tag i mig själv.

Högsta önskan just nu?

Få lära mig massa nya saker under 2012, att alla nära och kära ska må bra, förhoppningsvis resa lite mer.


Kvällstankar

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-04 / 20:41:14

Hittade en bild på mig och lilla Momiji som jag passade i höstas. Längtar efter en egen liten fluffboll! Haha... Men helst vill jag bo i hus om jag ska ha hund. Hus och trädgård. Lär ju dröja ett tag ;)

Nu blir det snart sängen, trööött... Vanans makt är föresten utläst, imorgon ska jag ta tag i de andra böckerna på allvar.


Moringa

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-04 / 17:14:28
Vem älskar inte produkter som doftar gott? The Body Shop är ju verkligen mästare på att göra just väldoftande saker! I julklapp fick jag två underbara duschkrämer (Moringa och Vanilj) samt en ögonkräm som piggar upp huden under ögat. Gillas mycket! Speciellt under deppiga vintertider ;)
Nåväl. Steker en laxbit och ska slänga upp lite sallad och brieost på tallriken, sedan är jag redo att läsa ut Vanans makt. Känner starkt att jag och den där boken snart har fått nog av varandra! Längtar efter skönlitterära böcker....

Lots of Love

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-04 / 15:51:16
Hej!
Januari måste vara en av de långsammaste månaderna! Regn och rusk, när nu inte vädret får för sig att ge oss snö vill säga... Inte konstigt att man längtar till varmare breddgrader!
T har åkt tillbaka till Skövde och kvar i Karlstad är jag. Jag och alla böcker som ska läsas och allt som ska fastna i hjärnan tills tentan den 18:e. Känns sådär måste jag erkänna, men tiden går fort. Syster kommer hit i slutet av månaden och då ska vi fira hennes födelsedag :) Skoj skoj!
Kollade igenom bilderna i kameran förut, såg dessa bilder nedan och blev alldeles varm. Vår dag ♥

Ny mugg!

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-01 / 17:08:38

Eftersom jag tycks vara en obotlig mumin- nörd måste jag bara meddela att en ny mugg kommer ut i mars ;) finns att förbeställa på muminboden.se!
Himla fin tycker jag att den är!


1/1

KATEGORI: Allmänt | 2012-01-01 / 15:03:55

Nytt år! Fräscht! Nu hoppas vi på ytterligare ett bra år :)

Har börjat med pluggandet igen. Jag och muminmorsan, vi kämpar på med opiumets ursprung, kokainets egenskaper och spridningen av cannabis. Oh yeah!